Zelf je bank reinigen, is dat mogelijk?

Als je een ongelukje hebt gehad met je bank, bijvoorbeeld doordat er eten overheen is gevallen, wil je natuurlijk eerst zelf je bank reinigen. Met een doekje en wat mild schoonmaakmiddel kom je vaak al een heel eind, maar helaas krijg je daar niet alle vlekken mee uit je bankstel. Als de vlek al te diep in de vezel van de stof is getrokken lukt het vaak niet meer om zelf de vlek te verwijderen. In dat geval kun je beter het bank reinigen overlaten aan een professional, zoals Jeroen van demeubelreiniger.nl. Jeroen doet dit werk al sinds 2003 en heeft dus super veel ervaring. Hij weet dan ook precies hoe hij het moet aanpakken, en met welk schoonmaakmiddel hij de stof van jouw bankstel het beste kan behandelen. Je zou denken dat het niet zoveel uitmaakt, maar je kunt absoluut niet hetzelfde schoonmaakmiddel op alle stoffen gebruiken. De ene vezel neemt namelijk veel meer vuil op dan de andere. Over het algemeen is het vooral belangrijk dat je niet teveel schoonmaakmiddel gebruikt en dat het water op de juiste temperatuur is. Je wilt immers niet dat de stof krimpt of verkleurt. Vind je dat zelf allemaal moeilijk om te bepalen? Laat dan Jeroen van De Meubelreiniger je bank reinigen. Hij weet precies hoe hij het moet aanpakken en welk schoonmaakmiddel hij moet toepassen. Bovendien beschikt hij uiteraard over heel professionele apparatuur waarmee hij de stof tot een veel diepere laag kan ontdoen van vuil.

Waarom af en toe je bank reinigen?

Ook als jouw bank geen vlekken vertoont is het slim om hem eens in de zoveel tijd grondig te laten schoonmaken, om de 5 รก 6 jaar bijvoorbeeld. Je bank reinigen doe je namelijk niet alleen om vlekken te verwijderen, maar ook om:

  • Hem weer fris te laten ruiken
  • De oorspronkelijke kleur terug te krijgen
  • Hem er weer als nieuw uit te laten zien

Ondanks dat er namelijk geen (zichtbare) vlekken op je bank zitten kan het haast niet anders dan dat er zich allerlei vuil in de vezels van de stof heeft genesteld. Dit vuil zie je niet direct, maar het idee is niet prettig en bovendien maakt het de stof veel valer dan hij daadwerkelijk is. Veel mensen die het bank reinigen hebben laten doen door De Meubelreiniger kijken om die reden enorm op van het resultaat. De kleur van hun bankstel is daarna namelijk weer stukken intenser en levendiger, alsof ze een nieuwe bank hebben!

Wat kost het om je meubel te reinigen?

Bij Jeroen van De Meubelreiniger kun je alle soorten stoffen meubels laten reinigen die je maar kan bedenken. Je bank reinigen bijvoorbeeld, maar ook je fauteuil, tapijt, autostoel of zelfs je volledige trap. Daar loop je namelijk elke dag meerdere keren overheen. Het is typisch iets waarvan mensen niet door hebben dat het zo vuil wordt, en na het reinigen oogt je trap meestal weer als nieuw en ruikt lekker fris. Dus of je nu je bank reinigen wilt, je autostoel of de vloerbedekking op je trap, alles kan bij De Meubelreiniger. Op hun website vraag je heen eenvoudig een offerte aan, en bij akkoord komen ze z.s.m. langs bij jou thuis om het klusje te klaren!