Woningkeuring voor veilig pand

Is er bij jouw huis wel eens een woningkeuring geweest? De kans is groot dat dit niet het geval is, zo vaak gebeurt het namelijk niet dat er een dergelijke keuring plaatsvindt. Eigenlijk is dat bijzonder, want op andere vlakken in ons leven besteden we juist heel veel aandacht een veiligheid. Zo zal waarschijnlijk niemand bedenken om maar eens een keertje de keuring van de auto achterwege te laten. Nu is het grote verschil natuurlijk dat een woningkeuring, in tegenstelling tot bij een auto, niet verplicht is. Maar bij andere panden is dit vaak wel het geval of wordt het in ieder geval zeer aangeraden. Denk hierbij aan zorginstellingen en bij bepaalde bedrijven. Is het dan niet vreemd dat we aan ons eigen huis niet dezelfde veiligheidsnormen stellen? Je wilt toch ook graag in je eigen woning veilig zijn, je wilt weten dat alles helemaal goed zit. Daarom is het echt niet zo vreemd om een woningkeuring uit te laten voeren.

Woningkeuring gaat diverse zaken na

Wat voor zaken worden er dan eigenlijk gecontroleerd tijdens een woningkeuring? Wat moet jij je daar nu bij voorstellen? Dat ligt een beetje aan wat voor bedrijf jij hiervoor inhuurt. Alle bedrijven hebben natuurlijk zo hun eigen specialismen en zullen daar dan ook de meeste aandacht aan besteden. Er kan bijvoorbeeld nagegaan worden hoe het gesteld is met de brandveiligheid. Maar ook kan er een bouwkundige opname gemaakt worden, om na te gaan hoe het met de bouwkundig staat gesteld is. Allebei natuurlijk heel erg belangrijk, op hun eigen manier. Maar er zijn meer zaken die van belang zijn en gekeurd zouden kunnen worden, zoals:

  • de elektrische installaties
  • de gasinstallaties
  • de waterinstallaties

Zo kan er bij een woningkeuring bijvoorbeeld nagegaan worden of alle gasleidingen nog sterk genoeg zijn en volkomen dicht zijn, om zo zeker te zijn dat er niet ergens een heel klein beetje gas weglekt. Bij de waterinstallaties kan er gecontroleerd worden of ze wel vrij zijn van legionella en of ze wel zo gemaakt zijn dat het ontwikkelen van legionella zoveel mogelijk voorkomen wordt. En zo zijn er nog veel meer zaken die nagekeken kunnen worden, zoals het ventilatiesysteem en de boiler. Door zo regelmatig alles na te laten kijken tijdens een woningkeuring, zorg je ervoor dat alles altijd zo goed mogelijk geregeld is.

Schakel Holland Building Maintenance in

Als je een woningkeuring uit wilt laten voeren, bij wie kun je dan terecht? Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor de specialisten van Holland Building Maintenance. Zij hebben gecertificeerde medewerkers in dienst die op verschillende punten jouw pand na kunnen kijken. Zij bieden jou de optie om een standaard pakket bij hen af te nemen, met daarin een aantal zaken. Maar je kunt ook zelf samenstellen waar de woningkeuring in jouw geval aan moet voldoen. Zo kun jij er bijvoorbeeld voor kiezen om de hiervoor genoemde installaties na te laten kijken, maar ook kun je bijvoorbeeld je gebouw na laten kijken op brandveiligheid. Ook de boilers kunnen door hen nagekeken worden, net als de ventilatiesystemen. Daarnaast kunnen zij ook een bouwkundige opname maken van je huis en kunnen ze een nul-meting voor je uitvoeren. Ook kunnen ze voor jou het energielabel van je woning vaststellen, wat je bijvoorbeeld nodig hebt op het moment dat jij het in de verkoop wilt doen. Zo bieden zij jou dus heel veel verschillende mogelijkheden. Na een controle krijg je van hen een rapport met daarin aanbevelingen wat je zou moeten verbeteren, nu en in de toekomst. Holland Building Maintenance is dus het juiste adres voor wie een woningkeuring wil!

Lees meer…