Wil je overstappen naar een andere energie leverancier? 

Wellicht zit je al jaren bij dezelfde energie leverancier. Misschien ben je daar ook wel ontzettend tevreden mee. Goede service en zelden een storing zijn natuurlijk goede redenen om bij dezelfde energie leverancier te blijven waar je al die jaren klant bent geweest. Echter loont het nog weleens om van energie leverancier te wisselen. Wanneer je overstapt op een andere aanbieder krijg je namelijk in de meeste gevallen een welkomstkorting of een speciale welkomstbonus. Omdat je bij de meeste aanbieders een jaarcontract kunt afsluiten, kun je dus in de meeste gevallen ook elk jaar opnieuw overstappen. Je kunt op die manier erg veel geld besparen. 

Vergelijk eerst online voordat je besluit over te stappen naar een andere energie leverancier 

Als je wilt overstappen naar een andere aanbieder, dan is dat in de meeste gevallen gewoon mogelijk. Wanneer je contracttermijn verstreken is en je dus contractvrij bent, kun je gewoon overstappen naar een andere energie leverancier. Je hoeft in de meeste gevallen nog niet eens je oude aanbieder op te zeggen. Dat doet de nieuwe aanbieder meestal ook voor je. Wanneer je overstapt naar een ander krijg je meestal ook een speciale welkomstkorting of welkomstbonus. Een aanbieder kan je bijvoorbeeld het eerste half jaar of de eerste drie maanden een flinke korting aanbieden op het vaste maandbedrag. Dat is natuurlijk ontzettend mooi meegenomen. Zo bespaar je niet alleen doordat je overstapt op een goedkopere aanbieder, maar krijg je er ook nog eens extra korting bovenop. Andere aanbieders geven je liever een welkomstbonus. Bij een aantal aanbieders krijg je bijvoorbeeld een iPad of een gameconsole cadeau wanneer je je als nieuwe klant aanmeldt. Dat is natuurlijk ook mooi meegenomen, als dit toch apparaten zijn die je al van plan was aan te schaffen. Voordat je echter over gaat stappen naar een andere energie leverancier, is het verstandig om deze eerst online met elkaar te vergelijken. Dat vergelijken kun je doen via een vergelijkingssite zoals Slimmetenergie. Via deze sites kun je verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Je kunt hier onder andere de tarieven en kortingen bekijken van: 

  • Nuon 
  • Essent 
  • Eneco 
  • Oxxio 
  • Greenchoice 

Je kunt dus gemakkelijk via de site per energie leverancier bekijken wat zij aanbieden en tegen welk tarief. Daarnaast kun je ook in een oogopslag zien of een aanbieder nog speciale acties heeft voor mensen die zich inschrijven als nieuwe klant. Vaak kom je er dan achter dat een andere aanbieder maandelijks toch goedkoper is dan de leverancier waar je momenteel klant bij bent. Je doet er dan goed aan om over te stappen. Je kunt door slim over te stappen namelijk enkele honderden euro’s besparen op je vaste lasten. Mensen die structureel elk jaar overstappen, halen er nog het meeste uit. Ze kunnen elk jaar opnieuw profiteren van de laagste tarieven en elke keer krijgen zij weer een welkomstbonus of welkomstcadeau. Ideaal dus als je op de kleintjes moet letten en het is een kleine moeite om te vergelijken. 

Vergelijk nu op Slimmetenergie.com 

Als jij ook denkt dat je bij een andere energie leverancier meer kunt besparen op je energierekening, kijk dan op https://slimmetenergie.com/. Via de site kun je gemakkelijk aanbieders met elkaar vergelijken zodat je de meest voordelige voor jouw situatie er tussenuit kunt pikken. Overstappen is snel geregeld, dat kun je gemakkelijk online doen en meestal regelt de nieuwe aanbieder de opzegging bij je oude leverancier. Het is dus een kleine moeite om elk jaar aanbieders te vergelijken en zo nodig over te stappen, maar je kunt er wel ontzettend veel geld mee besparen.