Wij hebben een Elgawarmtepomp aangeschaft

Wij hebben laatst een nieuw huis laten bouwen en omdat wij weten dat de Nederlandse regering helemaal van het gas af wil, hebben wij bij de bouw meteen gekeken hoe wij konden overstappen op duurzame energiebronnen. Het was niet eenvoudig om te kijken wat het beste bij ons zou passen, maar wij hebben op een gegeven moment besloten om een Elgawarmtepomp aan te schaffen. Wij hebben deze Elgawarmtepomp gevonden via de site TheSunshineCompany.nl en dat heeft ons heel veel opgeleverd. De reden dat wij kozen voor een Elgawarmtepomp was tweeledig. Ten eerste was het zo dat wij graag ons steentje wilden bijdragen aan een beter milieu. Wij vinden het namelijk belangrijk dat wij onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden. Vandaar dat wij wilden kijken hoe wij in ons nieuwe huis zoveel mogelijk gebruik konden maken van duurzame energiebronnen. Wij hadden van een kennis gehoord dat hij ook een Elgawarmtepomp had laten installeren en dat hij hier heel erg tevreden over was. Wij waren echter bang dat een Elgawarmtepomp voor ons niet zou gaan werken aangezien wij een heel groot huis hebben laten bouwen. Wij waren er niet zeker van of de Elgawarmtepomp wel voldoende vermogen zou hebben om onze woning te verwarmen. Gelukkig kregen wij van TheSunshineCompany.nl te horen dat zij ons konden voorzien van een groter boilervat. Hierdoor hebben wij nu maar liefst een vermogen van bijna vijfhonderd liter waardoor er altijd voldoende capaciteit is om ons huis voldoende te verwarmen. Zoals ik reeds aangaf, was de reden om voor een dergelijke pomp te kiezen tweeledig en de andere reden was namelijk dat wij het ook financieel heel aantrekkelijk vonden om over te stappen op deze vorm van verwarming. Het is namelijk zo dat je ook subsidie kunt krijgen wanneer je kiest om deze vorm van duurzame energie in je huis te integreren. Daar hadden wij uiteraard wel oren naar!

Wij kregen subsidie voor onze Elgawarmtepomp

Toen wij eenmaal meer informatie gingen opzoeken over de voordelen en de mogelijkheden van een Elgawarmtepomp, was het ons al heel snel duidelijk dat er een mogelijkheid bestond om een subsidie aan te vragen voor een dergelijke Elgawarmtepomp. Daar hadden wij uiteraard wel oren naar omdat het bouwen van een huis al duur genoeg is. Vandaar dat wij contact opgenomen hebben met de mensen van TheSunshineCompany.nl om te horen hoeveel subsidie wij zouden kunnen krijgen voor de montage van een Elgawarmtepomp. Zij vertelden ons dat dit bedrag kon oplopen tot maximaal achttienhonderd euro. Daar hadden wij uiteraard wel oren naar en wij hebben TheSunshineCompany.nl gevraagd om ons te helpen met deze subsidieaanvraag. Alles bij elkaar maakte dit het voor ons heel erg aantrekkelijk om een Elgawarmtepomp aan te schaffen. Het is weliswaar in het begin een behoorlijke investering, maar het mooie is dat deze investering zichzelf ook weer terugverdient. Dat maakte het voor ons ook doorslaggevend om TheSunshineCompany.nl opdracht te geven voor de installatie van het apparaat. Mocht u ook overwegen om een dergelijke pomp aan te schaffen, dan zouden wij u dat vooral willen aanraden.

Wij besparen nu fors op onze energierekening

Toen wij eenmaal contact opnamen met de mensen van TheSunshineCompany.nl, hebben wij hen meteen gevraagd of zij een berekening konden maken van hoe wij het meeste geld konden besparen op onze energierekening. Wij kregen te horen dat:

  • wij een pomp met een extra groot boilervat moesten aankopen
  • wij ook konden overwegen om zonnepanelen aan te schaffen
  • wij een subsidieaanvraag zouden moeten doen

Wij hebben dit advies ter harte genomen en zodoende hebben wij heel veel geld kunnen besparen.