Welke vogelhuisjes zijn een goede keus?

Steeds meer mensen willen iets voor de vogels doen en vogelhuisjes ophangen is dan een uitstekend idee! Maar het is wel altijd belangrijk om goed te letten op wat voor exemplaar jij kiest, er zijn namelijk veel verschillende varianten verkrijgbaar. Let niet alleen op het uiterlijk, maar let vooral op voor welke vogelsoort deze geschikt is. Daarna kun je altijd nog selecteren op stijl en uitstraling of eventueel zelf de boel opvrolijken. Kies je de verkeerde vogelhuisjes, dan hebben de vogeltjes in jouw buurt er helemaal niets aan.

Ieder vogeltje zijn eigen huisje

Wat veel mensen zich niet realiseren, is dat alle vogelsoorten zo hun eigen eisen stellen aan hun verblijf. En het kan best nauw steken. Sommige soorten willen bijvoorbeeld een grote opening om in en uit te vliegen, terwijl deze voor andere vogeltjes juist weer een stuk kleiner moet zijn. Dit is dus iets om op te letten als je op zoek gaat naar vogelhuisjes. Ook iets om op te letten, is hoe dicht het huisje is. Sommige vogels willen een nestkast die, op de invliegopening na, helemaal gesloten is, terwijl anderen juist de voorkeur geven aan een halfhol vogelhuis. Gelukkig staat het tegenwoordig eigenlijk altijd bij vogelhuisjes keurig vermeld voor welke soort ze bedoelt zijn. Je weet dan of ze geschikt zijn voor de vogeltjes die in jouw omgeving wonen of niet. Niet alleen bij de aankoop moet je om de voorkeuren van de vogels denken, hier moet je ook aan denken bij het ophangen. Sommige geven er de voorkeur aan dat hun huisje erg hoog hangt, anderen vinden twee meter van de grond ook voldoende. Denk bij het ophangen van vogelhuisjes ook altijd aan de regen, wind en zon. Kies voor een beschutte plek, waar de wind niet zomaar recht in het huisje kan waaien. Ook moet de plek uit de volle zon zijn, anders wordt het binnenin het nestkastje echt brandend heet.

Mooie vogelhuisjes

Natuurlijk is het belangrijk dat de nestkastjes voldoen aan de eisen die de vogeltjes er aan stellen, maar je wilt natuurlijk ook dat ze iets moois toevoegen aan jouw tuin. Gelukkig zijn vogelhuisjes tegenwoordig in veel verschillende stijlen verkrijgbaar, van heel eenvoudige tot luxe exemplaren die echt een genot voor het oog zijn. Zo kun je een stijl kiezen die past bij jou en jouw tuin. Er zijn dus verschillende punten om op te letten als je nestkastjes wilt gaan ophangen:

  • de grootte van de invliegopening
  • het model: gesloten of halfhol
  • de hoogte waarop je ze op moet hangen
  • een plek uit de wind, regen en zon
  • de stijl van het huisje

Zoek jij mooie exemplaren, dan moet je eens kijken op vogelhuisjes.nl. Zij bieden een ruime keus, met specifieke modellen voor koolmezen, roodborstjes, boomklevers, winterkoninkjes, mussen en nog veel meer. Selecteer eerst op vogelsoort en je weet in ieder geval zeker dat je een exemplaar kiest dat bij de vogeltjes in jouw tuin past. Doordat ze voor iedere vogelsoort een ruime keus in vogelhuisjes bieden, kun je bij hen bovendien altijd een exemplaar vinden dat jij zelf ook een mooie toevoeging vindt voor jouw tuin!