Weer Zuid Afrika

Het weer Zuid Afrika zorgt voor veel verrassingen. Wanneer je besluit een reis te maken naar dit land, verdiep je dan goed in het klimaat. De dagen die je daar gaat doorbrengen, gaan qua temperaturen enorm verschillen. Verder heeft het weer Zuid Afrika ook invloed op de natuur die je daar gaat zien. Hoewel de regenachtige periode gepaard gaat met extreme hitte, brengt dit ook mooi volgroeide groene bomen met zich mee. Tijdens de droge periode zijn de bushes uitgestrekt, maar zijn de dieren goed te bezichtigen. In welke maanden je ook het weer Zuid Afrika gaat beleven, je zal vast en zeker onder de indruk zijn van het leven van de dieren en de bijzondere natuur. De combinatie van de extreme weersomstandigheden en de uitzonderlijke omgeving, maken Zuid-Afrika een waardevol land om te bezoeken. Veel mensen gingen jou al voor en veel komen regelmatig terug. Op limpopo-luxury.com is veel informatie over Zuid-Afrika verzameld. Naast de omschrijvingen van het wisselende klimaat, geven ze ook meerdere suggesties voor verblijfplaatsen. Lees je vooral goed in over het weer Zuid Afrika tijdens jouw verblijf in het land. Niet alleen weet je wat voor uitrusting je mee moet nemen, maar je weet ook wat je kan verwachten van de natuur in de tijd. De dieren doen in elke maand weer hun eigen ding.

De invloed van het weer Zuid Afrika

De temperaturen en de aan- en afwezigheid van de neerslag zijn kenmerkend voor weer Zuid Afrika. Zo kan het in de nachten ver onder het vriespunt zijn en de daaropvolgende dag een extreme hitte plaatsvinden. De extreme warme periodes gaan gepaard met het regenseizoen. Op het hoogtepunt kunnen er zelfs overstromingen plaatsvinden. De regen begint te komen in de maand september als de lente begint en duurt tot de maand maart. De temperaturen in de maanden september, oktober, november, december, januari en februari liggen tussen de -25 graden in de nacht tot aan 38 graden overdag. Houd in de maanden november tot en met januari rekening met heftige regen en onweersbuien op de dag. Alle neerslag zorgt ervoor dat de natuur kan groeien. De baby’s van de dieren worden geboren en kunnen schuilen tussen het groen van de bush. Dit is een bijzondere tijd om door te brengen, ondanks het heftige weer Zuid Afrika. Na maart komt langzaam het droge seizoen op gang. De laatste druppels vallen, maar de temperaturen gaan overdag omlaag. In de maanden april, mei, juni, juli en augustus liggen de temperaturen tussen de min 20 graden en maximaal 28 graden overdag. Zelfs op de dag zal je extra kleding nodig hebben om je warm te houden. In deze tijd verandert de natuur. De bomen verliezen hun bladeren en roofdieren worden actiever doordat hun prooien beter te zien zijn in open vlaktes van de bush. Het is een mooie periode om de dieren te aanschouwen.

De seizoenen van Afrika

Iedere maand in Afrika geeft weer een ander beeld, allemaal door het weer Zuid Afrika. Wanneer je hier een paar weken of zelfs maanden doorbrengt, beleef je de bijzondere interactie tussen de dieren, de bomen, het water en het weer. Bijzonder is te zien hoe de dieren hun plek vinden als het water wegtrekt en de waterplaatsen opzoeken of zich vestigen bij de rivierbeddingen. In het regenseizoen vult de bush zich met de jonge dieren en verschillende trekvogels. Met name in de maand januari is de Afrikaanse bush het meeste gevuld met de groene vegetatie en alle pasgeboren dieren. Ga naar de website limpopo-luxury.com om een beeld te krijgen van het weer Zuid Afrika en de natuur die je gaat beleven.