WBSO: bespaar op innovatie

WBSO staat voor Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk. Met deze wet is het mogelijk om loonkosten voor speur- en ontwikkelingswerk (S&O) te verlagen. S&O is te vergelijken met R&D. Elke ondernemer die in Nederland R&D verricht, kan aanspraak doen op deze wet. Het Nederlandse ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft deze fiscale regeling tot leven gebracht om vernieuwing en technische innovatie aantrekkelijker te maken, en dus te stimuleren. Het Kabinet stelt elk jaar vast in het Belastingplan wat het budget voor deze wet bedraagt. Heel simpel gezegd: de WBSO vermindert eenvoudig de afdracht van loonheffing over de loonkosten voor R&D. Onder Speur- en Ontwikkelingswerk vallen verschillende werkzaamheden. In de WBSO wordt S&O onder verschillende categorieën verdeeld. Het belangrijkste om te weten is echter dat het gaat om de ontwikkeling van producten, processen of programmatuur. Deze ontwikkeling moet op een ‘zoeken en bewijzen’ worden uitgevoerd. Of het nu gaat om een familiebedrijfje, een starter of een multinational. Elke werknemer in elke sector die werkzaamheden op gebied van S&O verricht, kan een WBSO-aanvraag indienen. Het gaat erom dat er werkzaamheden op het gebied van S&O worden verricht, hoe groot het bedrijf is heeft hier geen invloed op. Een andere belangrijke voorwaarde om in aanmerking te komen is dat de kosten en uitgaven die de onderneming maakt voor S&O werkzaamheden, ook betrekking hebben op diezelfde onderneming. Ondernemers die hun werknemers S&O laten verrichten, niet-ondernemers die S&O werkzaamheden verrichten voor een Nederlandse onderneming en zelfstandige ondernemers die zelf S&O verrichten, kunnen allemaal in aanmerking komen voor de WBSO.

Hulp bij aanvraag WBSO

Klinkt dit allemaal flink ingewikkeld? Geen zorgen, WBSOburo helpt je verder. Dit in Doetinchem gevestigde bedrijf is gespecialiseerd in het aanvragen van WBSO subsidie en hebben dus ook veel kennis op dit gebied. Ze ondersteunen ondernemingen onder andere met de volgende zaken:

  • Samen met de onderneming opstellen van de WBSO aanvraag
  • Contact met RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland)
  • Ze sturen de onderneming een WBSO dossier informatiepakket voor het opstellen van een goed WBSO dossier
  • Ze sturen de onderneming een handig urenprogramma
  • Het geven van informatie over de WBSO regeling en de mogelijkheid tot nieuwe aanvraag

Het werkgebied van WBSOburo is heel Nederland. Daarnaast ontvangt u, als ondernemer, pas een factuur als een aanvraag is goedgekeurd, oftewel geen subsidie, geen kosten. Ook hanteren ze een duidelijk tarief van 5%, zonder verrassingen achteraf.

Neem direct contact op

Is uw bedrijf bezig met een geniale uitvinding? Zijn er plannen voor het maken van een super innovatief product? Is jullie familiebedrijf midden in het proces van het bedenken van de meest energiezuinige productielijn op de wereld? Of is uw bedrijf met ander Speur- en Ontwikkelingswerk bezig en denkt u na het lezen van deze tekst dat u ook in aanmerking zou kunnen komen voor de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk? Neem dan een kijkje op de website van WBSOburo en misschien kunnen zij u verder helpen: wbsoburo.nl. Hier vindt u allerlei informatie over de wet, het bedrijf, het tarief, de werkwijze en nog veel meer. Wilt u graag meteen weten of uw onderneming ook in aanmerking zou kunnen komen voor subsidie voor Speur- en Ontwikkelingswerk doe dan de quickscan, en kom er meteen achter of het zin heeft om een aanvraag in te dienen. Ook vindt u op de site verschillende documenten met betrekking tot de WBSO. Heeft u toch nog wat vragen? Neem dan gerust contact op met WBSOburo, dit kan via het contactformulier, een mailtje info@wbsoburo.nl, of bel naar 0314700500. En wie weet bespaart u binnenkort ook op uw loonkosten voor Speur- en Ontwikkelingswerk.