Wat kost dubbel glas

De prijs van dubbele beglazing, ook wel isolatieglas, is erg afhankelijk van het type dat u aanschaft om in uw huis te laten plaatsen. Via de website van Dubbelglaskennis.nl vindt u antwoord op de vraag wat kost dubbel glas. Hier staat informatie dubbele beglazing en welke uitvoeringen er bestaan. Op de vraag wat kost dubbel glas is niet zo eenvoudig te antwoorden. Wel is een prijsrange aan te geven, waarbij de prijs dus samenhangt met de hoeveelheid isolatie in het glas zelf. Gewoonlijk variëren de kosten tussen de 30,- EUR en 55,- EUR per m2. Dit is alleen nog de prijs van het glas zelf, daarbij worden nog de kosten van het plaatsen berekend aan de hand van het uurloon. Per uur vraagt een professionele glaszetter tussen de 30,- EUR en 40,- EUR. De informatie dubbelglaskennis.nl biedt een goede leidraad voor de prijzen die u kunt vragen. Zo bent u voorbereid op de vraag wat kost dubbel glas en weet u welke tarieven gangbaar zijn voor glas en de glaszetter.

Wat kost dubbel glas, een betrouwbare prijsopgave

Bij de aanschaf van ruiten voor een woning wilt u er zeker van zijn dat wat u koopt goed is en de prijs betaalbaar is. Lees op dubbelglaskennis.nl wat de prijzen zijn voor de volgende soorten glazen die essentieel zijn voor het antwoord op wat kost dubbel glas:

  • Standaard dubbel glas
  • HR glas
  • HR+ glas
  • HR++ glas
  • HR+++ glas

Wanneer er sprake is van dubbele beglazing worden twee glasplaten luchtdicht met elkaar verbonden. Deze lucht zorgt juist voor de isolatie vanwege de hoge warmteweerstand. Dit is de reden dat bij enkelglas de isolatie afwezig is. Hier is maar sprake van een enkele glasplaat waardoor er geen sprake is van lucht als isolerende ruimte. Deze ruimte wordt op verschillende manieren tussen de glasplaten toegepast, namelijk aan de hand van spouwbreedte, spouwvullig en coating. Deze kenmerken zijn op hun eigen manier erg bepalend op de vraag wat kost dubbel glas:

  • Spouwbreedte: de tussenruimte tussen de twee platen.
  • Spouwvulling: de spouw kan gevuld zijn met lucht, maar ook met isolerend gas wat nog beter isoleert.
  • Coating: dit is een metaallaag waardoor de warmte van binnen wordt terug gereflecteerd en de zon van buiten wordt toegelaten.

De manier waarop de spouwbreedte, spouwvulling en coating zijn toegepast maken het type glas zoals HR of HR+. Zo is het isolerend gas toegepast vanaf HR+ ruiten en de metaallaag bij HR-glas. Een ander kenmerk waar u op moet letten, en die de prijs kan beïnvloeden, is de U-waarde. Hoe lager deze waarde is, hoe beter deze dubbele beglazing isoleert. Hoe beter de dubbele glazen isoleren, hoe hoger de prijs is die u opgegeven krijgt bij wat kost dubbel glas.

De perfecte bevestiging voor isolatie

Wat kost dubbel glas is een vraag waarbij meer informatie nodig is om een prijsopgave op te maken voor de beglazing en de glaszetter. Hiervoor wilt u een goede en betrouwbare glaszetter die tevens ook nog te betalen is. Uiteraard willen we allemaal het beste, maar soms is het budget ook beperkt. Daarnaast betaalt u voor een glaszetter ook nog de reiskosten en dan wilt u ook niet dat de glaszetter te ver weg van uw woont. Alles wordt bijgeteld op het kostenplaatje voor wat kost dubbel glas. Daarom zet Dubbel Glas Kennis ook de glaszetters uit uw regio op een rij. Hiervoor hoeft u enkel uw adresgegevens in te vullen en u ontvangt gratis en vrijblijvend een offerte van een professionele glaszetter. Vrees niet te veel voor het antwoord op wat kost dubbel glas. Het is een goede investering voor de geschikte isolatie voor uw warme woning.