Wat ik over augmented reality denk

Op het gebied van gaming zijn er steeds meer ontwikkelingen in de laatste jaren. Ik heb het dan niet alleen over nieuwe consoles, maar ook over geheel nieuwe mogelijkheden. Je hebt vast wel eens gehoord van virtual reality en de enorme brillen die daarbij horen. Ik moet zeggen dat ik er in het begin even aan moest wennen, maar dat ik het inmiddels fantastisch vind. Het geeft zoveel meer dimensie aan het spelen van games en het maakt het gewoon interessanter. Over interessanter maken gesproken, wat dacht je van augmented reality! Ik heb heel eerlijk gezegd nog niet eens besloten of ik nu meer een fan ben van virtual reality of augmented reality. Er is op dit moment net iets meer mogelijk met de virtuele variant, maar de augmented variant is zeker in opkomst.

  • iOS
  • Windows
  • Android

Alle drie deze vormen zijn heel erg druk bezig met het ontwikkelen van allerlei applicaties voor augmented realiteit. Hier vind je bijvoorbeeld een goed overzicht van op de website van de Augmented Reality Gids. Als je ook naar wat meer diepgaande informatie zoekt op dit onderwerp, dan raad ik je zeker aan om hier naartoe te gaan. Je zult hier zeker de informatie vinden die je nodig hebt. Het is helemaal handig als je eigenlijk nog helemaal niets afweet van dit onderwerp. Hier leer je dan alles wat je moet weten.

Het beste voorbeeld van augmented reality

Ik zal je hier ook een korte introductie geven of in ieder geval een goed voorbeeld van augmented reality. We kennen namelijk allemaal wel Pokemon Go. Het is alweer een aantal maanden geleden dat het zo’n enorme rage was. Maar in die periode was het wel iets dat eigenlijk iedereen over de hele wereld deed. En dat spel is het perfecte voorbeeld van augmented reality. Waar je bij virtual reality de realiteit als het ware vervangt, wordt dit bij de augmented versie verrijkt. Je ziet dus nog steeds de “echte” wereld op je schermpje, maar deze wordt verrijkt met, in dit geval, Pokemon. Dit spel kwam uiteindelijk niet alleen maar positief in het nieuws omdat mensen er onverstandig mee omgingen en er zo ongelukken gebeuren. Je moet uiteraard wel op blijven letten. Er zijn ook genoeg andere applicaties die wel enorm veilig zijn om te gebruiken. Zoals Inkhunter bijvoorbeeld waarmee je kunt kijken of een tatoeage je goed zal staan. Of, een van mijn favorieten op het moment, Wikitude. Hiermee kun je je mobiel op een gebouw of toeristische attractie richten en je krijgt dan automatisch handige informatie van Wikipedia en/of Tripadvisor te zien. Heel erg handig als je bijvoorbeeld in een vreemde stad bent en je geen zin hebt om overal een reisgids mee naartoe te nemen.

Hoe ik het verder zie gaan

Ik denk dat zowel virtual reality als augmented reality nog een hele lange toekomst voor zich hebben. Er zijn nu nog niet zo heel erg veel mensen die zich bewust zijn van hoe groot dit gaat worden, maar ik denk zeker op het gebied van games dat dit uiteindelijk de basis zal worden. Augmented Reality Gids is daarnaast ook heel erg goed in te zetten voor bedrijven. Wat dacht je van het maken van reclame bijvoorbeeld? Er zijn zoveel mogelijkheden en kanten waar je naar op kunt met dit onderwerp. Als gamer ben ik er al heel erg enthousiast over en ik kan niet wachten tot er nog meer games en applicaties komen die ervoor zorgen dat ik ermee aan de slag kan gaan. Je moet het zeker eens uitproberen.