Volg de cursus heftruck

terratrainingen - Cursus heftruckWanneer u werkzaamheden uitvoert waarbij een heftruck nodig is dan is het nodig dat u de cursus heftruck volgt en uiteraard met succes afrondt. Na het volgen van de cursus heftruck bent u in staat om op een ergonomisch verantwoorde manier de werkzaamheden met een heftruck uit te voeren. Dit maakt uw werkzaamheden dus een stuk veiliger en makkelijker. Tijdens de cursus heftruck wordt u ook op de hoogte gesteld van de arbo-regels en de veiligheidsvoorschriften omtrent uw persoonlijke verantwoordelijkheden binnen het bedrijf waar u werkt. Heeft u geen ervaring met het bestuderen van een heftruck, maar gaat u hier wel mee werken of wilt u dat? Dan kunt u de cursus heftruck bij Terra Trainingen gewoon volgen. Hiervoor is geen ervaring vereist. Tijdens de cursus heftruck komen er verschillende onderwerpen aan bod:

  • vaktechniek
  • elektra en verbranding
  • het rijklaar maken
  • voertuigbeheersing

Dit is slechts een selectie van de onderwerpen die aan bod zullen komen wanneer u de cursus heftruck volgt. De duur van de cursus heftruck is 4 dagdelen verspreid over een aantal dagen. Om deel te mogen nemen aan de cursus moet u minimaal 16 jaar oud zijn. Andere praktische informatie die u nodig heeft zijn de kosten van de cursus. Deze bedragen € 375,- per persoon. Op de website van Terra Trainingen vindt u uiteraard meer informatie over de cursus en wanneer u meer inhoudelijke vragen heeft dan kunt u contact met ze opnemen om meer te weten te komen. Bij het overzicht van de cursus vindt u ook de ingeplande cursussen op dit moment. Bent u dus van plan om deze cursus binnenkort te gaan volgen? Bekijk deze informatie dan om een goed idee te krijgen van de cursus en van Terra Trainingen.

Aan de slag na het volgen van de cursus heftruck

Heeft u de cursus hefttruck met succes afgelegd? Dan kunt u veilig en verantwoord aan de slag met een heftruck. Bij Terra trainingen volgen verschillende soorten bedrijven deze en andere cursussen. De cursus heftruck is dan ook te volgen door werknemers van grote bedrijven, maar ook door zelfstandige ondernemers. Daarnaast zorgt deze opleider er voor dat u binnen de kortste keren de cursus gehaald heeft en u dus aan de slag kan. Bij Terra Trainingen staat voorop dat u veilig op de werkvloer staat. Dit is niet alleen prettig voor uzelf, maar ook voor uw omgeving. Denk aan uw collega’s, maar ook klanten en voorbijgangers. Door precies te weten hoe u iets moet doen creëert u een situatie waarin niemand gewond hoeft te raken en dat is natuurlijk wel zo prettig. Ga daarom nooit zomaar met een heftruck aan de slag. Zeker wanneer u hier geen ervaring mee heeft. Er zijn veel mensen die denken dat zij dit wel kunnen, maar er gaat veel meer achter schuil dan alleen het beheersen van de machine. Met de cursus heftruck leert u dan ook over alle aspecten die daarbij komen kijken en hoe u zich in allerlei soorten situaties kunt redden. Uiteraard hoort daar het rijklaar maken van het voertuig bij en daarna is het belangrijk om het voertuig ook te kunnen beheersen. Maar er wordt ook aandacht besteed aan elektra en verbranding. U leert dus ook over hoe de auto werkt. Daarnaast komen er tijdens de cursus heftruck zaken aan de orde zoals de arbowet en de arbeidsinspectie. Uiteraard wordt er tijdens de cursus heftruck ook niet vergeten om het laden en lossen van vrachtwagens en koudstapelen aan de orde te laten komen. Aan het einde van de cursus bent u dus van alles op de hoogte en is het enige wat u nog moet doen het daadwerkelijk aan de slag gaan met de heftruck.

De cursus heftruck op drie manieren

Bij Terra Trainingen is het mogelijk om de cursus heftruck in drie verschillende vormen te volgen. Zo is er de basis cursus waarin alle bovenstaande informatie aan bod komt. Gaat u dus voor het eerst aan de slag met een heftruck of bent u nog nooit op cursus geweest? Dan is dit een goede keuze voor u. U volgt de cursus op locatie. Dit heeft als grote voordeel dat u directe input krijgt van de docent en ook van uw medecursisten. Zo steekt u dus nog meer op van de cursus. Heeft u geen tijd om naar de locatie te komen en volgt u de cursus heftruck liever in uw eigen tijd en vanuit huis? Dan kan dat natuurlijk ook. Met de zelfstudie heftruck cursus leert u zelf de theorie. Het enige waarvoor u naar locatie moet komen is om het examen af te leggen. Dit examen wordt met minimaal vier deelnemers bij u op locatie verzorgt en duurt maximaal een uur. Wilt u hier meer informatie over? Bel dan met Terra Trainingen. De laatste optie die er is is er voor de mensen die al eens eerder de basiscursus gevolgd hebben, maar graag hun kennis binnen dit vakgebied op peil willen houden. Met de herhalingscursus worden alle dingen behandeld die er de afgelopen jaren veranderd zijn. Na het volgen van deze cursus bent u dus weer helemaal op de hoogte en kunt u met nog meer veiligheid aan de slag. Voor welke cursus u kiest hangt dus af van uw situatie. Weet u niet zeker wat de juiste keuze voor u is? Neem dan contact op met Terra Trainingen. Zij geven u graag meer informatie.