Stropdassen

Vroeger waren stropdassen noodzakelijk bij een net pak, maar tegenwoordig zijn er steeds meer mannen die er voor kiezen om geen das om hun hals te knopen. Voor een nonchalante look kan dat prima en het past ook zeker bij informele gelegenheden. Maar op het werk en bij een feest is het toch nog steeds wel gebruikelijk om een stropdas te dragen. Dat maakt het geheel toch net iets mooier, chiquer en netter. Het maakt het allemaal net even helemaal af. Nu is het natuurlijk wel zo dat er verschillende soorten stropdassen bestaan en dat niet iedere variant even geschikt is voor iedere gelegenheid. Een belangrijk punt om op te letten, is het patroon. Er zijn heel grappige dessins verkrijgbaar, met bijvoorbeeld komische afbeeldingen van kerstmannen, paashazen of andere figuurtjes. Het zal voor zich spreken dat dit niet voor iedere gelegenheid even geschikt is. In de huiselijke sfeer kunnen deze prima gedragen worden en soms lenen ze zich ook wel voor op de werkvloer, afhankelijk van het soort werk dat je doet, maar voor een meer formele gelegenheid zijn ze eigenlijk niet echt geschikt. Je zoekt dan natuurlijk toch andere soorten stropdassen.

Verschillen in stropdassen

Stropdassen verschillen niet alleen op het gebied van de afbeeldingen die er al dan niet op staan, er zijn veel meer variaties dan mensen vaak denken. Een van de punten waarop ze van elkaar af kunnen wijken, is het materiaal waar ze van gemaakt zijn en de manier waarop dit materiaal verwerkt is. Een ander punt is de lengte van de das, er zijn standaardmaten verkrijgbaar, maar ook extra lange. En ook de breedte kan uiteraard verschillen. Naast de standaardbreedte zijn er ook extra smalle varianten, die voor een heel eigen uitstraling zorgen. Stropdassen variëren natuurlijk ook enorm in kleur en patroon. Je kunt kiezen voor effen kleuren, maar ook streepjes, ruiten en stippen behoren tot de mogelijkheden. Deze patronen kunnen er in een iets lichtere of donkerdere tint op zijn aangebracht, maar ook contrasterende kleuren in het patroon zijn uiteraard een optie. Je kunt zelf natuurlijk nog meer variëren, in de manier waarop je de das knoopt. Met een strakke of juist een brede knoop, creëer je meteen een heel ander effect. Houd jij echt niet van het dragen van stropdassen, dan kun je ook nog altijd kiezen voor een clip stropdas. Je hebt dan toch het nette effect van de das, zonder dat je deze om je hals hoeft te knopen.

Ruime keus

Als jij regelmatig een stropdas moet dragen, dan is het natuurlijk leuk als je verschillende soorten exemplaren in je kast hebt liggen. Je kunt dan wat variëren en door steeds een ander soort das bij je pak en overhemd te kiezen, creëer je meteen een heel andere look. Bij Stropdassen.nl kun je een heel uitgebreide collectie vinden op dit gebied. Zij bieden allerlei modellen, kleuren en materialen, zodat je altijd een das bij hen kunt vinden die helemaal bij jou past. Zij verkopen bovendien ook diverse bijpassende accessoires, zoals:

  • dasspelden
  • nanoprotector spray, wat de das vloeistof- en vuilafstotend maakt
  • pochets
  • stropdassenhangers

Heb jij geen idee hoe je stropdassen strikken moet? Ook daarvoor hebben zij een oplossing, zij verkopen namelijk een DVD waarop negentig verschillende manieren om te knopen uitgelegd worden. Zo kun je er dus zeker van zijn dat je jouw das op de juiste manier knoopt en dat je ook hierin kunt variëren. Naast hun standaardcollectie, kun je bij hen ook terecht voor exemplaren op maat, bijvoorbeeld met jouw naam erin geborduurd of het logo van jouw bedrijf erop. Ook daarvoor is Stropdassen.nl het juiste adres! Lees meer