Schoon drinkwater versus demiwater

aquasolid - DemiwaterAls je in Nederland woont, dan ben je om vele redenen een gezegend mens. Eén van die redenen is het drinkwater. In Nederland kun je namelijk zonder problemen water uit de kraan drinken. Je staat er vaak niet bij stil, maar het feit dat je gewoon in je eigen huis een kraan open kan zetten en kan drinken is vrij bijzonder. In andere landen is dit namelijk niet zo. Het gaat hierbij niet om landen in Afrika waar men vele kilometers moet lopen voor een beetje water uit de put. Dit is uiteraard het andere extreem. Maar als je in landen als Spanje bent of Frankrijk, dan kun je weliswaar water uit de kraan drinken, maar dit is verre van gezond. Het kraanwater in deze landen zit vol met chloor. Als je als toerist naar deze landen gaat en je drinkt uit gewoonte een glaasje water uit de kraan, dan proef je meteen dat het water vol zit met chloor. Daarom moet je in deze landen ook altijd grote flessen water kopen in de supermarkt. Dat is uiteraard verre van ideaal. Toch is het Nederlandse kraanwater niet geheel zuiver. Om deze reden kopen veel mensen toch liever mineraal water in de supermarkt. Nederlands leidingwater bevat echter ook kleine hoeveelheden zout. Deze zijn volstrekt niet schadelijk voor het menselijk lichaam. Sterker nog, mineraal water bevat dezelfde zouten. Dit leidingwater is weliswaar niet schadelijk voor de mens, maar het kan enorm schadelijk zijn voor bepaalde materialen. Kalk is bijvoorbeeld een gevolg van water met zout. Als je je eigen waterkoker bekijkt of de wasmachine, dan zie je de gevolgen van kalk. In laboratoria en bepaalde industrieën is kalk funest. Daarom moet je in zulke gevallen geen kraanwater, maar demiwater gebruiken. Demiwater is gedemineraliseerd water. De mineralen zijn dus uit dit water verwijderd. De mineralen die goed en gezond zijn voor de mens zijn uit het water gefilterd. Op deze manier kan demiwater geen kalk aanslag veroorzaken. In laboratoria maakt men vrijwel altijd gebruik van demiwater. Dit is niet verwonderlijk, want in laboratoria worden vaak verschillende vloeistoffen gemixt. Ongezuiverd water zou daardoor een ongewenste reactie kunnen veroorzaken. Daarnaast zou je nooit zeker kunnen weten of de reactie wordt veroorzaakt door stof x of door de mineralen in het water. Dit zorgt er voor dat je geen gecontroleerde experimenten op kunt zetten en dus ook geen conclusies kunt trekken. Zo zie je maar hoeveel impact het kan hebben of je demiwater of leidingwater gebruikt.

Demiwater koop je voordelig via aquasolid.nl

Nu duidelijk is hoe belangrijk demiwater is voor bepaalde handelingen, contexten en materialen, is het belangrijk om te weten waar je demiwater kunt kopen. Mocht je op zoek zijn naar gedemineraliseerd water, dan kun je dat via de website aquasolid.nl bestellen. Aquasolid is een bedrijf dat demiwater produceert en levert. Je koopt dus direct demiwater van Aquasolid. Je kunt via de site in ieder geval geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Hierin staat precies aangegeven hoeveel water je zult ontvangen en wat je er voor moet betalen. Je kunt ook altijd specifieke vragen stellen over:

  • Gedemineraliseerd water bestellen
  • Gedemineraliseerd water kopen
  • De prijs van gedemineraliseerd water

De website van Aquasolid

Als je je een beetje wilt inlezen over het bedrijf, dan kun je beginnen op de website. Zo kun je via de site informatie lezen over het bedrijf Aquasolid. Je kunt ook meer te weten komen over de verschillende projecten waar Aquasolid bij betrokken is geweest. Verder kun je uiteraard ook meer gedetailleerde informatie vinden over demiwater. Mocht je daarna nog meer informatie willen, dan kun je natuurlijk altijd even contact opnemen.