Promotioneel drukwerk voor bedrijven

Bedrijven doen er alles aan om zichzelf goed in de markt te zetten. Ze besteden veel tijd aan een social media profiel, aan reclame op televisie, of stimuleren mond-tot-mondreclame. Toch blijft één bepaalde categorie nog wel eens achter: drukwerk. Het gaat dan met name om promotiemateriaal, waar bedrijven een enorme naamsbekendheid mee kunnen opbouwen. Die goudmijn wordt echter in veel gevallen niet genoeg aangeboord, waardoor met name kleine bedrijven het grote publiek maar moeilijk bereiken. Drukwerk kan voor hen een uitkomst zijn! In dit artikel bespreken we 4 soorten promotioneel drukwerk, die elk op hun eigen manier kunnen bijdragen aan het succes van een bedrijf:

  • Geschenkpapier van hoge kwaliteit
  • Notitieblokken met lekker veel pagina’s
  • Ansichtkaarten aan het eind van een succesvol jaar
  • Boekenleggers voor bij het doornemen van de samenwerkingsovereenkomst

Ieder bedrijf maakt vrienden. Gelijkgestemde bedrijven worden goede partners en begripvolle consumenten worden vaste klanten. Je hebt als organisatie altijd de kans om iets terug te doen, om partners te bedanken voor hun steun. Geschenkpapier speelt daarbij een rol. Kies een kleinigheidje uit en pak dat in met eigen papier. Wanneer de ontvanger het cadeautje binnenkrijgt, weet hij of zij direct wie het verzonden heeft en legt gelijk een positieve link. Dat is de basis van promotioneel drukwerk! Het presentje is een korte bevestiging van het contact tussen beide partijen. Dat houdt de relatie warm. Een ander goed voorbeeld zijn notitieblokken. Deze kun je bijvoorbeeld toevoegen aan de bestelling van een klant. Een notitieblok lijkt misschien simpel, maar kan toch erg krachtig zijn. Denk je eens in: het notitieblok belandt op het bureau van de klant. Telkens wanneer deze iets moet noteren, komt jouw naam voorbij. Zo wordt jouw bedrijf iedere dag gezien! Zorg ervoor dat het papier van het notitieblok lekker schrijft en dat er genoeg pagina’s zijn. Je wilt je klant helpen met het drukwerk, geen negatieve associaties in het leven roepen!

Drukwerk als bedankje

De meeste mensen zijn gewoontedieren. Op het moment dat ze één keer iets bij jou hebben besteld, blijven ze terugkomen. Je moet ze alleen wel even herinneren aan het feit dat je bestaat, zeker als het gaat om een relatief inconsequente aanschaf! Veel bedrijven sturen daarom aan het eind van het jaar een ansichtkaart naar hun trouwe klanten. Dat is ontzettend slim: ze creëren zo aanhankelijkheid voor het jaar daarop. Drukwerk is voor deze functie uitermate geschikt. Het kost de klant niks en valt de klant ook niet lastig. Het is puur een bedankje; dat wordt altijd goed opgevat! Tot slot is er nog een laatste vorm van drukwerk waar veel bedrijven niet aan denken: boekenleggers. Een bedrijf zelf is geen entiteit, daar zitten gewone mensen achter. Die mensen gaan ’s avonds naar huis en lezen hun favoriete boek. Ze zijn dan comfortabel en op hun gemak. Wanneer ze het boek dichtslaan gebruiken ze jouw boekenlegger en zien ze jouw bedrijfsnaam. Je wilt als bedrijf natuurlijk graag geassocieerd worden met dat positieve gevoel van ontspanning. Kortom: promotioneel drukwerk speelt een belangrijke rol in de kapitalistische samenleving van vandaag de dag!

Waar vind je goed materiaal?

Voor goed drukwerk ga je naar printselect.nl. PrintSelect levert altijd de beste papierkwaliteit en is zeer flexibel. Het bedrijf past zich graag naar jouw wensen aan. Je kunt gebruik maken van de standaardopties, maar kunt ook contact opnemen voor een aangepast ontwerp. Je krijgt dan een vrijblijvende offerte waar je mee verder kunt. Benieuwd naar de mogelijkheid? Op bovenstaande site vind je een compleet overzicht van het aanbod!