Prachtige wandelreis door Italië

Afgelopen zomer heb ik samen met mijn vrouw en onze twee dochters een prachtige reis gemaakt door Valpelline in Italië. Deze tocht werd georganiseerd door Roy van Langen, een ervaren personal trainer en alpinist. Tijdens de reis hebben we veel geleerd over de omgeving en hebben we prachtige natuur gezien. Hoe zijn we bij deze reis terecht gekomen en wat hebben we beleefd?

  • Reis selecteren
  • Aanmelden via de website
  • Het programma
  • De tocht zelf

Het begon allemaal met het uitzoeken van een geschikte reis. Hiervoor zijn we eerst als gezin bij elkaar gaan zitten. We hadden nog nooit een wandelreis ondernomen, dus we moesten vooraf even peilen hoe iedereen erin stond. In principe zagen we een wandelreis allemaal zitten, mits het niet te koud was en we niet in een tent hoefden te overnachten. Nadat we een aantal websites hadden bezocht, kwamen we bij Roy terecht. Roy bood een aantal unieke reizen aan, waaronder prachtige routes in Oostenrijk. Ons gezin was echter nog nooit in Italië geweest en daarom hebben we uiteindelijk gekozen voor de reis in Italië. Het aanmelden was eenvoudig en ging via de website: http://www.royvanlangen.nl/wandelreis/. De wandelreis was in principe voor 8 personen, maar wij waren met vier. Dit was geen probleem. We gingen samen met een ander gezin op pad. Je leert elkaar onderweg goed kennen en we hebben nog altijd contact! Nadat we ons hadden aangemeld kregen we van Roy het programma. Daarbij stond ook welke spullen we moesten meenemen en wat we absoluut niet mochten vergeten. We hadden ons ruim van tevoren aangemeld, dus we hadden nog wel even de tijd om wat spullen in te slaan. We moesten bijvoorbeeld op zoek naar goede wandelschoenen en waterdichte kleding. Dat is belangrijk wanneer je hoog op een berg rondloopt!

Opzet van de wandelreis

De wandelreis zelf was heel mooi opgezet. Je hebt in totaal zes wandeldagen, dus je bent wel even op weg. Je slaapt twee nachten in een hotel en 4 nachten in een bivak. De eerste nachten slaap je in het hotel en ben je aan het inlopen. Je maakt een paar kleine tochten in de omgeving en leert zo het gebied kennen. Vervolgens begint de ‘echte’ reis en bezoek je verschillende bivakhutten. Je ziet geen moment hetzelfde. De ene dag loop je rustig bij een stuwmeer, de andere dag klauter je naar de top van de Mont Farmona. Het programma is erg divers; je hebt iedere dag iets nieuws te beleven. ’s Avonds praat je met elkaar of speel je spelletjes. Je probeert wel op tijd te slapen, want iedere dag loop je een uur of 8. Iedere reis is uniek. Het weer speelt daarbij een belangrijke rol. Waar de ene groep wel naar een top kan, kiest de andere groep voor een veilige weg daaromheen. Je kunt de route dus rustig twee keer lopen: je ziet ook weer nieuwe dingen bij een tweede wandelreis.

De tocht naar Valpelline

De wandelreis begon in Valpelline, maar daar moesten we wel op eigen gelegenheid naartoe. Het is belangrijk dat je daar ook even de tijd voor neemt. Deze reis zit bovendien niet bij de prijs inbegrepen, dus zorg dat je daarop bent voorbereid. Ontbijt en avondeten wordt wel voor je geregeld. Iedere avond krijg je in de bivakhut een andere maaltijd voorgeschoteld! Meld je snel aan voor deze prachtige wandelreis en ga met Roy van Langen op pad. Heb je vragen over het programma, neem dan contact op met hem op. Hij kan je precies vertellen wat hij deze zomer van plan is!