Populaire relatiegeschenken

U wilt uw personeel aan uw bedrijf binden? Of u wilt nieuwe klanten werven of de huidige klanten behouden? Denk er dan eens over na om een leuk relatiegeschenk te geven aan uw personeel of klanten. Relatiegeschenken worden altijd enorm gewaardeerd, voor iedereen is er wel een passend relatiegeschenk en er is er ook één voor ieder budget.
Wat zijn nu populaire relatiegeschenken? Dit kunnen we vanaf twee kanten bekijken. Aan de ene kant staat de zender, meestal een bedrijf of vereniging, en aan de andere kant de ontvanger, meestal het personeel of de klant. De zender kijkt natuurlijk vanuit een ander perspectief naar relatiegeschenken als de ontvanger.

Relatiegeschenken voor de zender
De zender is natuurlijk degene die het relatiegeschenk uitzoekt en verstuurd. Er wordt onder andere gekeken naar of het relatiegeschenk past bij de bedrijfscultuur, het logo op de juiste wijze er op gedrukt kan worden en natuurlijk naar de kosten van het relatiegeschenk. Waar bedrijven vaak in tekort schieten is dat zij, als er eenmaal een relatiegeschenk gekozen is, vaak blijven hangen bij één relatiegeschenk en deze steeds terug laten komen. Creativiteit is dus erg te zoeken. Dit heeft natuurlijk ook te maken met het budget. Het ene bedrijf heeft meer te besteden dan de ander en kan dus ook grotere relatiegeschenken geven. Echter hoeft dat geen reden te zijn om niet creatief om te gaan de keuze voor een relatiegeschenk. Creatief zijn betekent een leuk relatiegeschenk vinden binnen elk budget. Kies bijvoorbeeld niet voor een anti-stress artikel met het bedrijfslogo er op, maar laat er daarnaast ook een pakkende tekst op drukken. Zo blijft het relatiegeschenk veel meer in het geheugen van de ontvanger gegrift staan.

Relatiegeschenken voor de ontvanger
De belangrijkste rol is eigenlijk de rol van de ontvanger. Vaak wordt er bij de keuze voor het relatiegeschenk niet nagedacht over de rol van de ontvanger. Zij zijn degene die het relatiegeschenk gaan gebruiken. Gaan ze het überhaupt gebruiken? Dat is een hele belangrijke vraag. Als de ontvanger veel op kantoor zit, kunt u deze wel een bedrukte pen als relatiegeschenk geven, maar waarschijnlijk liggen er al 20 andere pennen in het pennenbakje. Zo valt uw relatiegeschenk dus niet op. Denk iets verder en laat bijvoorbeeld een bureaukalender, rekenmachine of bureauklok bedrukken met uw logo.
Is het relatiegeschenk nuttig? Kan de ontvanger het relatiegeschenk (dagelijks) gebruiken? De zender wil natuurlijk wel dat zijn bedrijfslogo zoveel mogelijk in beeld komt. Geef dan geen relatiegeschenk welke eenmalig of nagenoeg niet gebruikt wordt door de ontvanger. Natuurlijk verschilt dit per doelgroep.

Bestel voordelige relatiegeschenken
De keuze van een relatiegeschenk moet dus vanuit twee kanten bekeken worden. Zie het als een marketingstrategie en geef een relatiegeschenk dus niet zonder idee weg. Dan wordt de plank misgeslagen, wat ervoor zorgt dat uw relatiegeschenk u niks oplevert.
Wilt u een relatiegeschenk bestellen of wilt u er advies over? Neem dan contact op met BudgetGift. BudgetGift is al meer dan 20 jaar specialist in relatiegeschenken, levert snel en heeft een breed assortiment.