Plastidip

Soms is het zo dat je voordelig een goede auto kunt kopen, maar dat de kleur ervan jou niet helemaal aanstaat. Of je wilt graag een bijzondere kleur, met bijvoorbeeld een patroon erop. Dan is plastidip een goed product om te gebruiken. We weten allemaal natuurlijk dat bij de aanschaf van een wagen het belangrijkste punt is dat deze goed kan rijden, dat de techniek in orde is. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat je ook graag wilt dat deze er leuk uitziet. Voor velen is dit ook gewoon een belangrijk aspect. Je kunt er dan voor kiezen om de carrosserie te laten overspuiten, met een andere kleur lak. Maar je kunt ook kiezen voor het gebruik van plastidip. Wat is dit nu? Dit is een soort van rubbercoating, die eenvoudig aangebracht kan worden en ook eenvoudig weer verwijderd kan worden. Dat laatste punt is natuurlijk een groot voordeel, helemaal als je kiest voor een bijzonder patroon of een opvallende kleur. Kies je ervoor om dit met plastidip aan te brengen, dan kun je dit altijd weer verwijderen, bijvoorbeeld als je er op uitgekeken bent of als jij jouw bolide wilt verkopen. Zo kun je deze eenvoudig weer terug brengen in de originele staat, in de kleur die het ooit had en dat komt de verkoopbaarheid zeker ten goede.

Plastidip niet alleen voor nieuw uiterlijk

Hiervoor is duidelijk geworden dat je plastidip dus heel goed kunt gebruiken om voor een nieuw uiterlijk van je bolide te zorgen, aangezien het zo gemakkelijk in gebruik is en te verwijderen is. Maar er zitten nog meer voordelen hieraan, alhoewel wat we tot nu toe genoemd hebben voor velen toch de belangrijkste reden zal zijn om hiervoor te kiezen. Wat voor pluspunten kunnen we nu nog meer noemen van het gebruik van plastidip? Een heel belangrijk punt is het feit dat het zorgt voor een beschermlaag voor de originele laklaag. Het beschermt bijvoorbeeld heel goed tegen chemicaliƫn en weersinvloeden, maar ook tegen andere invloeden van buitenaf. Doordat het bovendien niet kan barsten, vanwege de hoge mate van flexibiliteit die het heeft, kunnen er geen beschadigingen en daardoor ook geen roest ontstaan. Strooizout en vogelpoepjes, maar ook kleine deukjes kunnen dus niet zomaar een nadelig effect hebben. Bovendien zorgt de laag plastidip ook voor een isolerende bescherming, wat maakt dat je de kachel niet zo hoog hoeft te zetten. Ook dat is natuurlijk erg prettig.

Zelf doen of laten doen

Er zitten dus heel veel voordelen aan het gebruik van plastidip:

  • het is flexibel en scheurt of barst niet
  • het is eenvoudig te verwijderen
  • het is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren
  • het biedt een isolerende laag
  • het zorgt voor bescherming van de lak

Allemaal redenen dus om hiervoor te kiezen. Wil jij ook plastidip op je auto aanbrengen, om wat voor reden dan ook, dan heb je hiervoor verschillende mogelijkheden. Je kunt zelf aan de slag gaan en doordat het een heel eenvoudig product is, kan eigenlijk iedereen dit wel doen. Maar je kunt het ook gewoon laten doen. Wat jouw keus ook is, bij Paintdipcenter ben je altijd aan het juiste adres. Zij kunnen voor jou jouw bolide voorzien van dit product, zodat je hier niet zelf mee aan de slag hoeft te gaan. Dat is wel zo handig als je zelf daar niet de ruimte of de tijd voor hebt. Maar je kunt bij hen ook alles aanschaffen wat je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan. Hoe het ook zij, als jij graag een laag van plastidip op jouw auto wilt hebben, is Paintdipcenter de shop om naar toe te gaan.