Pak de oorzaak van je problemen aan via Hypnotherapie in Utrecht

Elk gevolg heeft een oorzaak. Dat is in de natuurwetenschap zo en dat is ook zo voor het gedrag van een mens. Een mens doet nooit zomaar iets. Ook al is het spontaan en lijkt een actie uit het niets te komen, dan nog gaat er iets aan vooraf. Je hebt immers altijd te maken met de hersenprocessen die het gedrag mogelijk maken. Zelfs een gedachte die leidt tot gedrag ontstaat in de hersenen. Een gedachte ontstaat ook nooit zomaar in een vacuüm. Wat je denkt heeft te maken met je karakter, wat je hebt meegemaakt, wat je voelt, hoe je stemming is, wat je eerder hebt gedacht, wat iemand tegen je heeft gezegd, et cetera. Het is een soort spinnenweb waarbij verschillende elementen in het web elkaar beïnvloeden. Als je dus iets doet en je wil daarna ontdekken waarom je dat deed, dan is het heel erg lastig om de oorzaak aan te wijzen. Want er zijn waarschijnlijk meerdere oorzaken die elkaar ook weer beïnvloeden. Daar komt bij dat de kiem van het gedrag vaak ook jaren eerder geplant kan zijn. Dus als je al kijkt naar oorzaken, dan ben je vaak beperkt tot wat je zelf direct kunt zien en ervaren. En aangezien je alleen toegang hebt tot het topje van de ijsberg, is het meeste onzichtbaar. Daarom is het een goed idee om bijvoorbeeld gebruik te maken van Hypnotherapie in Utrecht bij Hypnose Praktijk. Dankzij hypnotherapie in Utrecht kun je namelijk tot de kern komen van je gedrag en er dan ook wat aan doen. Want niet elke gedrag is even wenselijk en toch hebben we lang niet altijd de vrijheid om ons gedrag, gevoel of verlangen zomaar even aan of uit te zetten. Een verslaving is een verslaving omdat je er geen controle over hebt. Een neurose is een neurose omdat je er wederom geen controle over uit kunt oefenen. Het overkomt je als het ware. Maar de bron van je gevoel of verlangen zit in je zelf en dus kun je daar met hypnotherapie in Utrecht iets aan doen. Je kunt van hypnotherapie in Utrecht gebruik maken voor verschillende soorten problemen. Hierbij kun je denken aan:

  • Nagelbijten
  • Alcoholverslaving
  • Eetstoornissen
  • Faalangst

Dit zijn uiteraard slechts 4 voorbeelden, maar de problemen waarbij hypnotherapie in Utrecht uitkomst kan bieden zijn zeer talrijk. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat eigenlijk alles in de hersenen en onze geest begint. Dus dat maakt hypnose ook een oplossing voor vrijwel alle (negatieve) gedragingen.

Meer weten over hypnotherapie in Utrecht? Kijk op hypnose-praktijk.nl

Mocht je nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden van hypnotherapie in Utrecht en de werkwijze van de therapeuten van Hypnose Praktijk, dan kun je altijd even een kijkje nemen op de site van hypnose-praktijk.nl. Hier vind je ook een uitgebreider overzicht van alle zaken waarbij hypnotherapie in Utrecht kan helpen. 

Maak online een afspraak

Via de site kun je online heel makkelijk een afspraak maken via het digitale agenda systeem Je kunt dus ook snel kijken wanneer je er terecht kunt. Maar maak je geen zorgen, er zijn nooit wachtlijsten, dus je kunt altijd snel bij Hypnose Praktijk terecht voor een sessie.