Over je gebroken hart heen komen

liefdesverdriet - gebroken hartHeb jij een gebroken hart? Dan ga je door een moeilijke tijd heen. Het lijkt nu misschien zelfs zo erg dat je er nooit overheen zult komen. Gelukkig is dat absoluut niet waar en waarschijnlijk weet je dat zelf ook ergens diep van binnen. Desalniettemin is een gebroken hart een van de zwaarste emotionele fases waar je als man of vrouw doorheen gaat en helaas is het bijna onvermijdelijk dat je er vroeg of laat mee te maken krijgt. Er zijn verschillende gradaties van een gebroken hart en iedereen ervaart het anders. Daarom is het als buitenstaander heel belangrijk om iemand die een gebroken hart heeft op de juiste manier te benaderen. Neem deze persoon serieus. Ook al duurde de verbroken relatie in jouw ogen te kort om er echt verdrietig over te zijn. De persoon in kwestie kan hier anders over denken en het is aan jou om dit te respecteren en er op de juiste manier mee om te gaan. Ben jij juist de persoon met het gebroken hart? Dan wil je hier zo snel mogelijk vanaf en Michelle van de Berghe van Liefdesverdriet.nl gaat jou daarbij helpen. Zij heeft een 15-stappenplan waarmee jij over je gebroken hart heen komt. Herken jij de volgende symptomen:

  • knoop in je maag en lichamelijke pijn
  • je eet niet of juist teveel
  • je voelt je verloren
  • je checkt iedere 5 minuten of je ex iets van zich heeft laten horen
  • je bent wanhopig en wilt niet meer verder
  • je vraagt je af wat je verkeerd hebt gedaan

Dit zijn inderdaad de symptomen van liefdesverdriet en er zullen mensen zijn die je vertellen dat het een lange tijd kan duren voordat je hier overheen bent. De keuze is echter aan jou hoe jij in de situatie staat.

Verder met/zonder gebroken hart

Als er een einde aan je relatie is gekomen dan is het verstandig om zo snel mogelijk verder te gaan met je leven. In het begin, wanneer je gebroken hart het zwaarst is, zal dit misschien zelfs onmogelijk lijken, maar niets is minder waar. Wat jij moet doen is kiezen voor jezelf! Al die symptomen die we hierboven beschreven? Die hoef je niet te voelen. Natuurlijk is het vervelend en zul je door een rouwperiode heen moeten, maar jij kiest er voor hoe je er in staat. Ook al heb je een gebroken hart en zie je het allemaal niet meer zitten, ga naar buiten. Ga de dingen doen die jij leuk vindt en die je dus gelukkig maken. Je zult dan al snel merken dat jij jezelf gelukkig maakt en dat je daar je ex niet voor nodig hebt. Het is niet ongewoon om af en toe een beetje in de put te zitten en last te hebben van je gebroken hart, maar het is aan jou hoe je hiermee omgaat. Er zijn verschillende dingen die goed zijn om over een gebroken hart heen te komen. Je mag huilen, laat je emoties de vrije loop. Je mag ook boos zijn, daar is niets mis mee. Maar concentreer je voornamelijk op weer gelukkig worden en vrolijk zijn. Dit is de tijd om jezelf weer te leren kennen en de dingen te doen die jij leuk vindt. Ontdek een nieuwe hobby of pak een oude bezigheid op die je door je ex een beetje verwaarloosd hebt. Liefdesverdriet hebben betekent niet dat je dagenlang in bed moet liggen en ijs moet eten. Natuurlijk mag dat voor een dag, maar pak je leven weer zo snel mogelijk op. Praat erover met vrienden en familie en ga leuke dingen met hen doen. Zij zullen je laten zien wat een geweldig persoon je bent!

Een gebroken hart is niet het einde van de wereld

Het hebben van liefdesverdriet is moeilijk. Als je pijn hebt in je rug, neem je simpelweg een pijnstiller en weg is de pijn. Met een gebroken hart is dat helaas niet mogelijk. Je zult er iets meer moeite in moeten steken om dit over te laten gaan en dus is het een goede zaak om hier zo snel mogelijk mee te beginnen. Ga niet zitten kniezen over wat jij anders had kunnen doen, zodat je nu nog wel bij je ex zou zijn. Hoe hard het ook klinkt: de relatie is voorbij en dit zul je moeten accepteren. Begin hier dan ook meteen mee. Ja, dit doet pijn. Maar hoe eerder je dit doet, hoe sneller je erover heen bent en dus zul je voor je het weet van je gebroken hart afzijn. Met behulp van Michelle van de Berghe van Liefdesverdriet.nl ga je dit op professionele wijze doen. Door aan de slag te gaan met haar stappenplan onderneem je de juiste handelingen op het goede moment en kun jij jouw gebroken hart vaarwel gaan zwaaien. Op de website Liefdesverdriet.nl vind je hier meer informatie over. Je kunt hier ook lezen wat Michelle voor jou kan betekenen en hoe zij met jou te werk kan gaan. Zo kan ze je niet alleen helpen bij het genezen van een gebroken hart, maar als de omstandigheden ernaar zijn, kan ze je ook helpen met het terugwinnen van je ex! Neem dus vandaag nog een kijkje op de website en kom in actie om van jouw gebroken hart af te komen.