OSINT Training volgen

Het is voor een leek niet makkelijk om te achterhalen wat er schuil gaat achter een criminele organisatie, een bedrijf of bijvoorbeeld een persoon die vermist is geraakt. Ook al leven we in tijden waarin we overal door camera’s worden vastgelegd, de transparantie van al die informatie die ronddoolt op het wereldwijde web, is vaak lastig te ontleden. In tijden van een nieuw soort criminaliteit, de internetcriminaliteit wel te verstaan, is het van groot belang dat er wordt gekeken naar hoe we informatie achterhalen en de achtergrond leren ontdekken van malafide praktijken. Om een expert op dat vlak te worden, is het volgen van een OSINT training een hele mooie keuze. Een OSINT training volgt u bij de International Anti-Crime Academy. Heeft u interesse om een expert in beveiliging te worden, dan is het zeer de moeite waard om eens te kijken naar de mogelijkheden van een training van onze academy. Naast OSINT bieden we ook andere opleidingen en cursussen aan zoals:

  • Criminele kracht sociale media
  • Booleaanse operatoren
  • Social engineering

OSINT training; wat u leert

Waar staan die letters eigenlijk voor, OSINT. OSINT staat voor Open Sourse Intelligence. Het is een methode met als belangrijkste grondslag het online of digitale onderzoek. De kennis die u zal opdoen tijdens een dergelijke training, zal zich dan ook hierop toespitsen. Het leren bewandelen van de digitale wegen om belangrijke achtergrondinformatie te achterhalen die de weg kan wijzen naar criminele bedrijven of anderszins criminele praktijken. In principe zijn er altijd mogelijkheden om personen te traceren online, maar om dat te doen moet u wel degelijk over de juiste kennis beschikken. Deze kennis vergaart u tijdens een OSINT training bij International Anti Crime Academy. Er zijn verschillende soorten informatiebronnen beschikbaar op het wereldwijde web. Dan moet u denken aan video en geschreven materiaal en soms ook aan audio. Alleen al online kunt u heel wat achterhalen. Verder zijn er natuurlijk de offline bronnen die u bij een OSINT training leert te bestuderen. Werken met informatiebronnen ten behoeven van het opsporen van personen of diensten is een vak apart, maar wel een mooi vak dat steeds belangrijker wordt. U kunt op de website bekijken wat we naast de OSINT training verder allemaal nog te bieden hebben als het gaat om bescherming en online security.

De training; module 1 en 2

OSINT is opgebouwd uit verschillende facetten waarbij het steeds weer gaat om de vraag; hoe achterhalen we de juiste informatie. Wat zijn de bronnen die we moeten volgen en routes die we moeten bewandelen. Wanneer kijken we de juiste richting in? De online wegen zijn specifiek en om ze te leren kennen kan de OSINT training de beste tool zijn. Van de training biedt de International Anti-Crime Academy twee modules aan waarvan de eerste vier lesdagen omvat. Module 1 kan bij meer dan vijf deelnemers ook worden aangeboden op locatie. Module 2 is een vervolg op module 1 waarbij de kennis die is verstrekt verder wordt uitgediept. Mocht u meer willen weten over OSINT, de mogelijkheden, of hebt u andere vragen, dan kunt u ons altijd even mailen of bellen. Omdat wij een breed aanbod aan praktijkopleidingen bieden, kunnen wij altijd een pakket voor u vinden dat aansluit bij de vraag. De tijden waarin we leven maken het interessant en belangrijk dat een groeiende groep zich onderlegd in de mogelijkheden van veiligheid op het wereldwijde web. Wij zijn u graag van dienst en werken met de beste docenten die veel ervaring in de praktijk hebben. Daarom leveren we kwaliteit en toegevoegde waarde.