Op zoek naar een leren bankstel

Een tijdje geleden hebben we besloten om eens helemaal onze inrichting te veranderen. We zaten al ruim 10 jaar op onze oude meubelen en we waren gewoon toe aan iets nieuws. Ik wilde een leren bankstel en mijn vriend was het daarmee eens, maar daar is wel heel erg veel keus in. Omdat we toch een bepaalde stijl voor ogen hadden, zijn we gaan kijken bij Mokana Meubelen in Enschede. Die hebben veel banken in de stijl die we zochten en het is fijn om toch een brede keus te hebben, zodat je elk leren bankstel met elkaar kunt vergelijken.

Het leer voor ons leren bankstel

Bij Mokana Meubelen is er erg veel keuze in modellen, maar ook in soorten leer. Het was natuurlijk afhankelijk van het model wat het beste zou staan, maar we hebben ons van te voren wel verdiept in de soorten leer die er zijn. Zo heeft Mokana Meubelen de keuze uit:

 • Stonewash leer
 • Coral leer
 • Nubuck
 • Rawhide
 • Apache leer
 • Romance leer
 • Toledo leer
 • Amazone leer
 • Africa leer
 • Congo leer
 • Pilotenleer

Een erg ruime keuze en op www.mokana.nl hadden we al voorbeelden gezien van de verschillende looks die de verschillende typen leer hebben. Toch is de leerkeuze erg persoonlijk en daarom zijn we naar de grote winkel van Mokana in Enschede gereden, waar meer dan 50 banken staan uitgestald. Dat was een goede keuze, want niet alleen konden we zo goed de modellen bekijken, de verschillende soorten leer zien en voelen, maar ook bepalen hoe groot of klein een bank uit zou vallen. We waren er nog niet helemaal uit of we een bank met longchair wilde of een bank met verschillende elementen. Mijn vriend vind het altijd wel chic staan om twee banken van dezelfde lengte tegenover elkaar te zetten, zodat je echt een zithoek creƫert die op elkaar is gefocust en niet op een ander punt in de kamer, zoals de televisie of openhaard. Een leren bankstel moet wel helemaal naar wens zijn, maar dan moet je wel eerst je wensen weten en dit bracht ons inspiratie. Eenmaal in de winkel van Mokana hebben we het ene leren bankstel na het andere leren bankstel uitgeprobeerd. De opstellingen zijn prachtig en we hadden wel even de tijd nodig om een keuze te maken. Toch voelden we geen druk. We werden heel erg vriendelijk geholpen in de winkel en omdat we een leren bankstel zochten waar we de komende jaren plezier van zouden hebben, hebben we ook echt de tijd genomen. We wonen in het midden van het land, maar de rit naar Enschede valt reuze mee en is het absoluut waard voor een leren bankstel, zeker als je een tweede keer wilt komen kijken en tussendoor wilt nadenken over je keuzes.

Onze uiteindelijke keuze

We hebben uiteindelijk gekozen voor een leren bankstel van het type Aragon. Dit is een designbank die als fauteuil, 2,5 zits en 4 zits te verkrijgen is. We hebben ervoor gekozen om twee keer de 2,5 zits te bestellen in het Afrika leer waarmee dit leren bankstel in de winkel ook was uitgevoerd. De zit is perfect voor ons, het geeft een mooie luxe uitstraling en we hebben gekozen voor zwart gemoffeld stalen poten, wat precies past bij wat we verder met onze kamer voor ogen hebben. De levertijd was slechts 8 weken en dat sloot goed aan bij de andere meubelen die we hebben besteld. We hebben ons nieuwe leren bankstel als uitgangspunt genomen om de rest van de aankleding op aan te passen. We houden van een blikvanger in de kamer en met deze banken hebben we dat zeker voor elkaar.