Op avontuur met jack veldman

ondernemerslijst - jack veldmanLaatst was ik met mijn kinderen in het Archeon, een openluchtmuseum in Alphen aan de Rijn. Het was een heel eind rijden, want ik woon met mijn gezin in Duitsland. Omdat ik zo veel verhalen had gehoord over dit bijzondere park, hebben we besloten er maar eens heen te gaan met het hele gezin. Veel mensen vinden het een beetje eigenaardig, maar ik vind het altijd bijzonder interessant om op te zoeken welke personen aan de leiding staan bij zulke speciale organisaties. Niet alleen van musea, maar ook van pretparken, restaurants of hotels zoek ik altijd welke persoon achter het succes schuilgaat. In dit geval was dat jack veldman. Ik ging eens op internet zoeken wat hij allemaal gedaan had. Ik vond een leuk stukje op de website van ondernemerslijst.nl waarin kort dieper werd ingegaan op het leven van jack veldman. Het is een man die niet stil heeft gezeten en ik was onder de indruk van het pad dat hij bewandeld had. Ik vond het erg prettig dat de website ondernemerslijst.nl geen lange stukken hanteert en er een duidelijke foto van de betreffende persoon beschikbaar is. Snel en makkelijk heb je gevonden wat je nodig hebt, althans wat ik nodig heb in mijn zoektocht naar achterliggende informatie.

De prijzenkast van jack veldman

Ik ging verder zoeken en zag dat jack veldman ook allerlei prijzen heeft gewonnen, zoals:

  • Beste museum van Zuid Holland
  • Onderneming van het jaar 2008
  • Beste kidsproof museum van Zuid Holland 2012 en 2013
  • Nominatie Children Museum Award Bologna 2013

Heel indrukwekkend allemaal en zeer begrijpelijk dat jack veldman de juiste persoon is om een openlucht museum zoals het Archeon te leiden. Na ons bezoek aan het Archeon was ik super enthousiast en ben ik gaan kijken of ze geen vacatures hadden voor mij. Het is natuurlijk niet erg handig, omdat ik in Duitsland woon, maar het lijkt me een geweldige plek om te werken. De komende drie jaar blijven we nog in Duitsland wonen, maar daarna gaan we weer terug naar Nederland en wellicht hebben ze dan een plekje voor mij bij het Archeon.

Geen brug te ver

Ik zal eens met mijn man bespreken of het een mogelijkheid is om naar Alphen aan de Rijn te verhuizen, als de tijd is aangebroken dat we gaan verhuizen. Als ik iets in mijn hoofd heb, dan doe ik er vaak alles aan om dit ook te bereiken. Waarschijnlijk heeft jack veldman ook zo gedacht, want geen brug lijkt voor hem te ver. Banen in het hoogste segment, een vriendelijke uitstraling en een goede werklust maken hem tot een persoon die op de website van ondernemerslijst.nl zeker niet mag missen. Ik vind het leuk om te zien dat hij zijn loopbaan is begonnen in een totaal andere tak van sport en toch op een bepaald moment een verandering heeft doorgemaakt. Het is fascinerend en ik weet zeker dat jack veldman een voorbeeld voor mij kan zijn. Wanneer we weer in Nederland wonen en de kinderen het huis uit zijn, dan kan ik me richten op een verandering in mijn leven. Ik zal alles op alles zetten om ook bij het Archeon te werken, om dan ook deel uit te maken van een educatief programma om daarmee daadwerkelijk iets bij te dragen aan de maatschappij. Want dat is wat jack veldman eigenlijk doet. Door leiding te geven aan een openluchtmuseum dat van grote educatieve waarde is, draag je indirect bij aan de educatie en kennis van onze jeugd. En niet alleen van de jeugd, maar ook van de volwassenen.