Moet u iets vertalen vanuit het Duits?

Een aantal jaar geleden ben ik op vakantie geweest naar Dresden en daar heb ik een zeer aardige vrouw ontmoet. Deze vrouw nodigde mij uit voor een diner en wij hebben toen een heerlijk diner genuttigd in een heel fijn restaurant in deze mooie oude stad. Omdat wij al op leeftijd zijn, hebben wij toen onze adressen uitgewisseld zodat wij elkaar nog eens een prentkaart konden sturen. Wij stuurden elkander eerst regelmatig een kaartje, maar inmiddels hebben wij een heuse penvriendschap ontwikkelt. Daarbij schrijft Ludwig in het Duits en ik antwoord hem in het Nederlands. Dat is voor ons beide het eenvoudigst. Het is echter soms moeilijk om iets vanuit het Duits te vertalen. Ik moet daarom soms even goed nadenken wat hij eigenlijk bedoelt want het is een erudiete man die vaak moeilijke woorden gebruikt. Dat houdt mij echter scherp en ik zie zijn brieven dan ook vaak als een puzzel die ik nog moet vertalen vanuit het Duits. Ik heb gemerkt dat mijn woordenboeken niet altijd meer bij de tijd zijn en daarom ging ik kijken hoe ik online iets kon vertalen vanuit het Duits. Ik wilde namelijk graag precies weten wat Ludwig schreef en daarom ben ik gaan kijken of er een site was die mij kon helpen met het vertalen vanuit het Duits. Ik heb toen gezien dat ik het beste een keer naar de site van VanDale.nl kon gaan. Deze site heeft tal van handige woordenboeken online beschikbaar gemaakt waardoor je heel goed kunt zoeken naar de betekenis van een woord. Ik zag dat je hier ook kunt vertalen vanuit het Duits en dat was exact wat ik nodig had. Ik ben daarom meteen de laatste brief van Ludwig gaan vertalen vanuit het Duits en ik snapte toen eindelijk wat hij bedoelde. Ik ben daarom blij dat ik deze handige site gevonden heb omdat ik zo weer veel betere gesprekken kan voeren met mijn penvriend.

Vertalen vanuit het Duits hoeft niet moeilijk te zijn

Wat ik handig vind aan de woordenboeken van Van Dale is dat je ze niet alleen maar kunt gebruiken voor het vertalen vanuit het Duits, maar dat je er ook uitleg vindt over de taal. Zo kun je bijvoorbeeld wel een gezegde vertalen vanuit het Duits, maar dan weet je vaak nog niet wat er nou eigenlijk gezegd werd. In het woordenboek van Van Dale vertalen ze vanuit het Duits daarom ook de betekenis van een uitdrukking. Dat is niet alleen heel handig, maar het is ook nog eens heel leuk. Ik leer zo iedere keer weer nieuwe dingen en ik hoop dat ik nog lang met Ludwig kan blijven schrijven.

Wilt u ook de betekenis van een woord opzoeken?

Mocht u ook op zoek zijn naar de betekenis van een woord, dan kunt u:

  • Even naar VanDale.nl surfen
  • Bekijken welk woordenboek u nodig heeft
  • Uw woord invoeren en meteen laten vertalen of verklaren

Ik hoop dat u hier de betekenis kunt vinden van het woord dat u zoekt.