Minerale make up is gezonder voor je lichaam

Steeds meer mensen letten er op dat ze zo gezond mogelijk leven, maar er zijn maar weinig die gebruik maken van minerale make up. Als we denken aan gezond leven, dan denken we vooral aan voldoende sporten en aan gezond eten. We zorgen er dan ook voor dat we goed in beweging blijven en in de supermarkt letten we goed op wat we kopen. Geen voorbewerkte producten, zoveel mogelijk groente en fruit en dan ook nog het liefst biologisch. Maar zoals gezegd staan we er niet bij stil dat bijvoorbeeld minerale make up ook een bijdrage kan leveren aan een gezonder lijf. We vergeten vaak dat onze huid ook een orgaan is, zelfs een van de grootste van ons lichaam. Smeren we daar dingen op, dan komt dit dus ook ons systeem binnen, we nemen niet alleen maar zaken op via ons eten. Nu bevat reguliere cosmetica vaak veel ingrediënten waaraan je eigenlijk niet moet denken dat ze je lijf binnen komen. Dat geldt voor make up, maar ook voor verzorgingsproducten als shampoo en douchegel. Wil jij echt op alle gebieden zoveel mogelijk gezond en verantwoord leven, dan is de keuze voor minerale make up een heel logische!

Pluspunten van minerale make up

Wat is minerale make up nu precies en wat voor pluspunten heeft het? Zoals de naam al aangeeft, wordt deze cosmetica gemaakt van mineralen. In de beste variant vind je enkel natuurlijke mineralen die in de aarde te vinden zijn en geen toegevoegde andere stoffen. Als de mineralen op een goede manier vermalen worden, zorgen ze er voor dat er een luchtig product ontstaat, dat licht en prettig aanvoelt op je huid. Dit in tegenstelling tot reguliere cosmetica, wat vaak zwaar aanvoelt en waar heel veel twijfelachtige ingrediënten aan zijn toegevoegd. Pluspunten van minerale make up zijn dat:

  • het volledig natuurlijk is en daarmee beter is voor je lijf
  • er geen dierlijke ingrediënten in zitten en ook veganisten het dus met een gerust hart kunnen gebruiken
  • ze niet op dieren zijn getest, ze zijn volledig dierproefvrij
  • het goed dekt en tegelijk licht en luchtig aanvoelt, je krijgt er geen masker gevoel bij
  • het voor de gevoelige huid zeer geschikt is
  • het vrij is van dimethicone, talk, parabenen en bismuth oxychloride

Daarnaast is het ook nog eens zo dat minerale make up beter is voor het milieu, aangezien er geen schadelijke stoffen door het wassen in het riool terecht komen.

Natuurlijke cosmetica koop je bij Pavèz

Waar kun je nu terecht voor minerale make up? In de gewone drogisterijen is dit niet te vinden, maar je vindt het wel online. Je kiest dan het best voor het merk Pavèz, zijn gebruiken namelijk enkel de beste ingrediënten en zij hebben een speciale manier van fijnmalen en samenstellen, waardoor het product een goede dekking geeft zonder dat het zwaar aanvoelt. Pavèz biedt heel veel keus op het gebied van minerale make up, je kunt bij hen vinden wat je normaal ook in de winkel zou kopen. Denk dan aan oogmake-up, zoals oogschaduw, eyeliner en mascara, maar bijvoorbeeld ook aan lippenstift. Ook voor de basis hebben zij veel te bieden, zoals concealer, foundation en blush. Naast een ruime keus aan make up, kun je bij hen ook terecht voor andere natuurlijke verzorgingsproducten. Of je nu op zoek bent naar een natuurlijke shampoo, conditioner of gezichtscrème, je kunt het hier allemaal vinden. Ook heerlijke geurtjes hebben zij in het assortiment. Voor een ruime keus aan minerale make up en natuurlijke verzorgingsartikelen, is Pavèz dus het aangewezen merk!