Met een zakelijke credit card staat u sterker

Bent u starter en begint u een startup bedrijf? Dan komt daar nog heel wat administratief werk bij kijken. Onze site, zakelijkebankrekening.nl, is wellicht ideaal voor eenieder die nadenkt over het type rekening of bank waar hij terecht kan. We geven u graag alle benodigde informatie die u nodig zou kunnen hebben om tot een weloverwogen keuze te komen, ook inzake de zakelijke credit card. Naast de normale bankpas die u bij het afsluiten van een zakelijke bankrekening mag ontvangen is er doorgaans namelijk de optie om ook een zakelijke credit card voor een meerprijs te ontvangen. Het grote verschil tussen een betaalkaart zoals de pinpas en de zakelijke credit card is natuurlijk het feit dat u met de pinpas direct geld vanaf uw rekening overmaakt naar de ontvangende terwijl u de zakelijke credit card kunt gebruiken ook al staat er op dit moment geen geld op uw bankrekening. Mocht u op het moment krap bij kas zijn dan kunt u dankzij de zakelijke credit card toch bepaalde leveringen afbetalen of uw werknemers uitbetalen. U hoeft het pas aan het einde van de maand af te lossen. Bij een particuliere creditcard ligt het limiet doorgaans op duizend euro maar dat kan in het geval van de zakelijke credit card veel hoger zijn. Ook dat is dus een zaak om van te voren uit te zoeken, net als de vraag die u zich daarvoor moet afvragen: hebt u die zakelijke credit card eigenlijk wel nodig?

Dankzij een zakelijke credit card altijd wat geld op zak

Het leven wordt namelijk een stuk eenvoudiger met een zakelijke credit card in de portemonnee. Alleen moet u niet in de verleiding komen om daar grote investeringen mee te maken met de achterliggende gedachte dat die aflossing vanzelf wel komt. Mocht u bijvoorbeeld als beginnende onderneming nauwelijks winst maken of zelfs geen inkomen genereren dan snijdt u zich op de lange termijn in de vingers. Daarom raden we het vele bedrijven aan om pas een zakelijke credit card aan te vragen als het bedrijf stevig in zijn schoenen staat. Ook al staat u hierdoor in het rood en kunt u het niet aflossen dan zijn er bij de meeste banken wel aflossingsmogelijkheden zodat u dat over een aantal maanden kunt verspreiden. Het nadeel daaraan is overduidelijk: er zal rente in rekening gebracht worden en zo bent u een behoorlijke dief van uw eigen zakelijke portemonnee. Leest u daarom ook de interessante posts op onze website door want u vindt er allerlei handige tips en informatie over uw geldzaken. In de tussentijd moet u in het geval van een startup ook rekening houden met administratieve onkosten zoals:

  • De inschrijving bij de KvK,
  • Het opstellen van algemene voorwaarden door een jurist,
  • De investering in een website of andere marketinggerichte doeleinden.

Ook deze zaken zijn vanzelfsprekend voor te schieten met een zakelijke credit card. Houdt wel altijd in de gaten wat u aan het einde van de maand weer moet aflossen zodat u op zijn minst quitte draait.

Vergelijk de opties goed bij het afsluiten van een zakelijke bankrekening

Het moge duidelijk zijn dat deze creditcard een erg interessante oplossing is voor diverse bedrijven. Voor grotere ondernemingen is het de ideale methode om bijvoorbeeld kantoorartikelen te kopen of om grondstoffen mee op te kopen. Zet de mogelijkheden die de banken u aanbieden eens op een rijtje? Zo hebt u bij de ene bank een hoger limiet terwijl een andere bank een lagere rente in rekening brengt. Ook de jaarlijkse kosten om het te mogen gebruiken varieert aanzienlijk per bank.