Lichtgewicht rolstoel

Het hebben van een lichtgewicht rolstoel is echt ideaal als je zelf slecht ter been bent! Natuurlijk komen alle soorten rolstoelen van pas op het moment dat het jou even niet meer lukt om zelf te lopen, maar er bestaat wel verschil in de verschillende varianten die er te krijgen zijn. Het is altijd van belang dat de stoel zo goed mogelijk bij jou past, zodat je er zo goed mogelijk mee kunt rijden. Voor ieder is dat weer op een andere manier, kijk dus zeker naar wat voor jou belangrijke punten zijn. Wat in ieder geval vaak hoe dan ook prettig is, is een lichtgewicht rolstoel. Als je bijvoorbeeld vaak met de auto ergens naar toe gaat en de stoel dan vervoerd moet worden, is het natuurlijk prettig als deze niet al te veel weegt. Dat maakt het een heel stuk gemakkelijker om hem in en uit de auto te halen. Bovendien is een lichter gewicht ook wel zo fijn voor jouzelf, als jij zelf de stoel in beweging moet brengen, of voor degene die jou moet duwen. Met andere woorden, in veel gevallen is een lichtgewicht rolstoel echt te verkiezen boven andere modellen.

Lichtgewicht rolstoel die opklapbaar is

Nu is het zo dat er op het gebied van rolstoelen natuurlijk verschillende varianten te krijgen zijn en dat is ook zo op het gebied van de lichtgewicht rolstoel. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit:

  • diverse zitbreedtes
  • opklapbaar of niet
  • kleine of grote achterwielen
  • verschillende kleurtinten

Een eerste punt om over na te denken is natuurlijk of de lichtgewicht rolstoel ook opklapbaar moet zijn. Voor het vervoer in de auto is dit vaak wel aan te raden, er zullen immers maar weinig mensen een wagen hebben die groot genoeg is om complete rolstoelen zo mee te kunnen nemen, dan moet je al echt een busje of een bestelautootje hebben. Kan de stoel ingeklapt worden, dan kan deze gewoon in de kofferbak gelegd worden. Let daarbij ook op dat je bij sommige modellen ook de wielen los kunt halen of zelfs de hele stoel kunt demonteren. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat. Een tweede punt om in de gaten te houden is de zitbreedte. Je moet natuurlijk wel in de stoel passen, maar automatisch voor de grootste variant kiezen is ook niet aan te raden, je wilt er immers ook weer niet in heen en weer kunnen schuiven. Kies dus een maat die bij jou past. Tot slot de achterwielen van de lichtgewicht rolstoel, bij de kleine heb je niet de mogelijkheid om jezelf voort te rollen, dan moet je dus altijd geduwd worden. Met grote achterwielen kun je wel zelf rijden en zo houd je meer bewegingsvrijheid. Overweeg aan de hand van deze zaken dus eens wat het best bij jou past.

Zorg en Gemak heeft altijd ideaal exemplaar

Wat voor soort lichtgewicht rolstoel jij ook wilt hebben, zeker is dat je deze bij Zorg en Gemak zult kunnen vinden. Deze specialist op het gebied van zorgartikelen biedt namelijk een ruime keus, waardoor zij ook voor jou een model zullen hebben dat helemaal bij jou past. Jij kunt gewoon een keus maken uit het aanbod dat zij online hebben staan. Weet jij nog niet zo goed of een lichtgewicht rolstoel voor jou de beste optie is en zo ja, welk type je dan het best kunt kiezen? Vraag hun professionele medewerkers dan gerust om hulp, zij helpen jou graag verder! Op het moment dat jij een lichtgewicht rolstoel of andere soorten rolstoelen zoekt, dan moet je zeker eens kijken bij Zorg en Gemak!