Lekker buiten zitten op alle momenten van de dag dankzij een Douglas overkapping

“Het is eigen aan wonen in Nederland dat je nooit weet of je in de zomer wel of niet buiten kunt zitten. Als je in Spanje woont of elders in het zuiden van Europa, dan kun je erop vertrouwen dat je de gehele lente, zomer en herfst prima buiten kunt vertoeven. Uiteraard is het in de lente en herfst iets koeler dan in de zomer, maar in de regel schijnt de zon volop. De regenachtige dagen vormen de uitzondering op de regel en qua temperatuur hoef je je helemaal geen zorgen te maken. Zelfs in de winter kan het nog zomers warm aanvoelen. Je hebt dus te maken met een zekere voorspelbaarheid wat het weer betreft. Enerzijds is dat heel saai, want zodra het dan echt lekker warm is, dan is het gewoon ‘business as usual’. Maar het is ook gewoon prettig dat je er op kunt vertrouwen dat je de hele zomer lekker buiten op je terras kunt zitten. In Nederland is dat uiteraard helemaal niet het geval. Het kan best zijn dat het een hele zomer lang mooi weer is of in ieder geval een groot deel van die zomer. Maar het kan ook best zo zijn dat het de hele zomer gewoon middelmatig en wisselvalig weer is met temperaturen onder de 20 graden en grijze wolken die constant roet in het eten gooien. Het voordeel hiervan is dat de mooie dagen meteen ook heel intens worden beleefd. Zodra het weerbericht ons vertelt dat het zonnig gaat worden met temperaturen ver boven de 20 graden, dan is heel Nederland in rep en roer. Je moet er immers van genieten zolang het nog kan, want een paar dagen later kan het zo maar weer 14 graden zijn met wind en regen. Daarom is het verstandig om in je tuin een Douglas overkapping te realiseren. Want met een Douglas overkapping kun je in ieder geval enige weerstand bieden tegen die constante wisselvalligheid wat betreft het weer in Nederland. Vaak heb je immers te kampen met prima temperuren in combinatie met regen. Deze regen of motregen dwingt je dan om naar binnen te gaan waar het vaak drukkend is met een hele hoge luchtvochtigheid. Met een Douglas overkapping kun je ook tijdens warme regenachtige dagen in de frisse lucht buiten blijven zitten. Tevens is een mooie Douglas overkapping natuurlijk een mooie toevoeging voor je tuin. Je kunt de tuin een soort van aanzien geven via de Douglas overkapping. Je kunt de Douglas overkapping bijvoorbeeld direct naast het huis plaatsen, maar je kunt ook een losstaande veranda bouwen waar je dan een tweede terras kunt plaatsen.

Waar kan ik een Douglas overkapping kopen?

Douglas is een speciale houtsoort van uitmuntende kwaliteit. Onbehandeld gaat deze houtsoort zomaar 15 jaar mee en als je de houtsoort wel behandelt, dan kun je er nog veel langer van genieten. Het is dus ook niet zo gek dat je graag een Douglas overkapping wilt. Dan weet je zeker dat je qua kwaliteit, uitstraling en duurzaamheid goed zit. Kijk daarom eerst even op de site van verstijlentotaalbouw.nl voor meer informatie.

Weet wat je kunt realiseren via Verstijlen Totaalbouw

Het is in ieder handig om de site even te bekijken zodat je ook meteen wat voor andere opties je hebt. Je kunt bij verstijlentotaalbouw.nl terecht voor:

  • Veranda’s
  • Aanbouw
  • Overkappingen

Het is dus maar net wat jij wilt en waar je ruimte voor hebt. Voor een overzicht van alle opties kun je daarom het beste eerst even een bezoekje brengen aan de website.”

Lees meer…