Landbouwwerktuigen voor landbouw

In het verleden moest landbewerking helemaal handmatig gedaan worden, alleen de hulp van een paard kon eventueel bij sommige klussen ingezet worden. Gelukkig voor de boer was daar op een gegeven moment de uitvinding van de tractor en van landbouwwerktuigen. Dit heeft ervoor gezorgd dat het boerenbestaan een stuk minder zwaar is geworden. Men hoeft niet meer achter een paard met een ploeg te lopen om het land om te ploegen, maar dit kan gewoon zittend op de tractor gedaan worden. Voor zaaien geldt hetzelfde, dit hoeft de boer niet meer met de hand te doen, maar het kan gewoon met goede zaaimachines. Voor de voedselvoorziening was de ontwikkeling van landbouwwerktuigen erg belangrijk. Het zorgde ervoor dat er hogere opbrengsten gerealiseerd konden worden en dat er dus meer monden gevoed konden worden. En dit allemaal terwijl de arbeid veel minder zwaar werd. Het boerenbestaan is natuurlijk nog steeds best wel zwaar, vanwege de enorme piekbelasting die er op bepaalde momenten van het jaar, vooral in de zomer, is. Maar de komst van goede landbouwwerktuigen heeft alles wel een stuk minder zwaar en eenvoudiger gemaakt.

Landbouwwerktuigen van Evers Agro

Mensen die actief zijn in de landbouw, zullen ongetwijfeld bekend zijn met de landbouwwerktuigen van https://eversagro.nl/. Dit Nederlandse bedrijf is in de jaren zestig opgericht door Johann Evers, toen nog boerensmid. Naast zijn werkzaamheden voor de smederij, legde hij zich al snel toe op het ontwikkelen en verbeteren van woelers. Dit werktuig is nog steeds een van de bekendste artikelen van dit merk. Ze laten zich herkennen door de gebogen, licht trekkende ronde tand. Hoewel het hier ooit allemaal mee begonnen is, is dit allang niet meer het enige wat zij fabriceren, zij bieden tegenwoordig een heel arsenaal aan landbouwwerktuigen. Belangrijk en onderscheidend kenmerk van dit bedrijf is dat zij zich altijd toegelegd hebben op goed contact met boeren. Dit zijn immers de mensen die uiteindelijk met de apparatuur moeten werken en die ervaren wat in de praktijk goed werkt en wat nog beter zou kunnen. Vaak hebben zij zelf ook wel ideeën over hoe deze verbeteringen er uit zouden kunnen zien. Bij Evers Agro luisteren ze graag naar deze ideeën, om zo hun producten steeds te verbeteren en om eventueel compleet nieuwe werktuigen te ontwikkelen. Want zij begrijpen hoe belangrijk goede landbouwwerktuigen zijn voor de boer. Het zal dan ook niet verbazen dat zij van een klein Twents bedrijfje zijn uitgegroeid tot een belangrijke speler in deze markt.

Efficiënt grond bewerken

Heb jij landbouwwerktuigen nodig voor grondbewerking en wil jij dat deze aan hoge eisen voldoen? Dan zijn de werktuigen van Evers Agro dus een uitstekende keus. Zij bieden een ruime keus aan verschillende producten, te denken valt bijvoorbeeld aan:

  • zaaimachines
  • nalopers
  • rollen
  • vario-discs

Dit zijn slechts een paar van de mogelijkheden waarvoor jij bij hen terecht kunt, eigenlijk bieden zij voor iedere grondbewerkingsklus wel een geschikte machine. Goed om te weten is dat je bij hen niet enkel terecht kunt voor de aankoop van nieuwe machines, maar dat zij ook gebruikte landbouwwerktuigen aanbieden. Uiteraard verkeren deze nog altijd in een goede staat en kun jij ze prima voor jouw bedrijf gebruiken. Kun jij bij hen niet vinden wat je zoekt of heb jij een idee voor een speciaal soort machine? Dan maken zij deze graag voor jou op maat. Ga eens met hen in overleg over de mogelijkheden. Het kan zijn dat een aanpassing van een bestaand ontwerp voldoende is, maar ook een compleet nieuw ontwerp verzorgen zij graag voor jou. Lees ook Landbouwmachines van Evers Agro