Kies voor passende hulp bij verslaving via de verslavingszorg

Als je je been breekt, dan ga je naar het ziekenhuis voor de juiste zorg. Als je al wat ouder bent en thuis niet alles meer kunt behappen, dan is er thuiszorg om je te helpen. Als je last hebt van je rug, dan kun je een verzorgende massage boeken. Er zijn allemaal verschillende soorten van zorg waar je gebruik van kunt maken om je te helpen genezen of om je te assisteren tijdens moeilijkere fases in het leven. Zo is het ook met verslavingszorg. Als je ziek bent ga je naar het ziekenhuis voor de nodige zorg. Een verslaving is eigenlijk ook een ziekte en dus is het niet zo gek dat je gebruik maakt van verslavingszorg. De eerste stap op weg naar de juiste verslavingszorg, is erkennen dat je verslaafd bent. Een verslaving is eigenlijk altijd een vorm van dwang. De dwang bestaat eruit dat jij niet kiest om bijvoorbeeld een sigaret op te steken of een glas alcohol te drinken. Je lichaam dwingt jou en jij bent dus niets anders dan een gevangene in je eigen lijf. Het is ook niet zo gek dat we het over een verslaving hebben, want je bent immers een slaaf van je eigen behoeftes. Elk mens heeft behoeftes, maar wanneer we verslaafd zijn, dan hebben specifieke behoeftes meer macht over je geest dan ze zouden moeten hebben. Daarom spreken we over een ziekte, want in principe is er iets mis in je lichaam en dan met name in je hersenen. Als je verslaafd bent, dan krijg je constant een seintje van de hersenen om bijvoorbeeld te blijven drinken of om drugs te blijven gebruiken. Doe je dat niet, dan krijg je ontwenningsverschijnselen en die kunnen heel heftig zijn. In dat geval is het enorm lastig om de drang te weerstaan. Je moet jezelf bij wijze van spreken vastbinden om niet toch een glas alcohol in te schenken. Maar daar is dus verslavingszorg voor. In een kliniek bevind je je in een gecontroleerde omgeving met professionals die weten wat het betekent om verslaafd te zijn. Je wordt in een afkickkliniek dan ook op de juiste wijze begeleid. Eerst is de verslavingszorg er om jou door die eerste fase met ontwenningsverschijnselen door te helpen. Daarna is de verslavingszorg er ook om je te helpen bij de fases die daarop volgen. Je moet het ook volhouden en juist dan komt er ook een psychologische component bij kijken. Als je het zwaar hebt, dan is het belangrijk dat je niet terugvalt in je oude gedragspatronen. Daarom is het soms nodig om voor langere tijd in een afkickkliniek te verblijven, maar nadat je bent afgekickt zijn ambulante bezoeken voor de nodige nazorg juist erg goed.

Voor verslavingszorg kies je voor Solutions

Mocht je voor jezelf of iemand anders op zoek zijn naar een kliniek waar er goede verslavingszorg wordt aangeboden, dan ben je bij Solutions Verslavingszorg en meer aan het juiste adres. Hier kun je zowel terecht voor een langdurig bezoek met de juiste zorg, maar ook voor korte bezoeken en hulp voor de minder acute gevallen. Niet elke verslaving is immers even ernstig. Soms is de nodige begeleiding op afstand al voldoende. Wat het probleem ook moge zijn, je kunt altijd een intake gesprek aanvragen en dan wordt er gekeken naar de aard van het probleem, de ernst en de beste oplossing.

Waarom Solution Verslavingszorg en meer?

Wellicht vraag je je af waarom je er goed aan doet om te kiezen voor Solutions. Hieronder vind je alvast een paar goede redenen:

  • Vrijblijvend advies
  • Korte wachtlijsten
  • Familie ondersteuning
  • Vergoeding zorgverzekering
  • Solutions-center.nl