Ken uw kansen met een bkr toetsing

Als u een krediet gaat aanvragen bij een bank of een andere soort kredietverstrekker dan zullen zij in de meeste gevallen een bkr toetsing uitvoeren. Dit betekent dat zij gaan kijken of u in het systeem van het Bureau Krediet Registratie, oftewel BKR, staat opgenomen. Dit hoeft niet meteen negatief te zijn, iets wat veel mensen wel denken.

  • Lening
  • Creditcard
  • Krediet bij een postorderbedrijf

In al deze gevallen krijgt u een bkr registratie. Dit betekent echter nog niet dat een bkr toetsing negatief zal uitvallen. Dit gebeurt pas als u in het verleden een keer niet aan uw betalingsverplichtingen hebt voldaan. Dit wordt dan ook doorgegeven aan de BKR en zij maken van uw registratie dan een negatieve registratie en dit betekent over het algemeen dat u direct afgewezen zult worden wanneer u een nieuw krediet aanvraagt en dat is natuurlijk niet wat u wilt. Het is ten eerste dan ook verstandig om van tevoren al te weten waar u aan toe bent en ook om te weten wat u hieraan kunt doen.

Handelen op de bkr toetsing

Wat u in eerste instantie kunt doen is zelf een bkr toetsing uitvoeren. Dit kunt u zelf doen via de website van het BKR, maar ook kunt u naar het dichtstbijzijnde bankfiliaal gaan om hier uw gegevens in de bkr registratie op te vragen. Aan de hand van de door uzelf uitgevoerde bkr toetsing kunt u precies zien wat de kredietverstrekker voor zich krijgt als hij of zij een bkr toetsing op uw naam uitvoert. De kans is groot dat u een bkr registratie heeft. Als u wel eens eerder een lening heeft gehad, of wanneer u een creditcard heeft. En het is in deze tijd wel heel erg eenvoudig om producten te bestellen bij een online bedrijf en dit op een later moment te betalen. Dit betekent dat u krediet heeft bij een postorderbedrijf en ook dat vindt u terug in de registratie. Zo’n situatie hoeft echter geen consequenties te hebben. Het is simpelweg gewoon een erkenning dat u deze kredieten heeft of heeft gehad. Het wordt pas een probleem wanneer u niet aan uw betalingsverplichtingen heeft voldaan. In zo’n geval wordt het een negatieve bkr toetsing en dit is niet goed. Het is nu eigenlijk altijd het geval dat de kredietverstrekker u dan direct als wanbetaler ziet en u geen nieuw krediet zal verstrekken. Dit is erg vervelend, want er kunnen vele redenen zijn waarom u een keer niet aan uw betalingsverplichting heeft voldoen, zonder dat u dit direct een wanbetaler maakt. In zo’n geval is het dus prettig als u hulp kunt krijgen om alsnog het krediet te krijgen.

Hulp bij de bkr toetsing

Heeft u zelf een bkr toetsing uitgevoerd of heeft de kredietverstrekker u inmiddels verteld dat u vanwege een negatieve registratie geen nieuw krediet krijgt? Dan hoeft het hier niet bij te blijven. De medewerkers van het bedrijf Dynamiet Nederland hebben namelijk de middelen om u nu verder te helpen. Zij bemiddelen actief met banken en andere kredietverstrekkers en zij kunnen u in een dergelijke situatie dus verdedigen. Uiteraard zijn zij het ermee eens dat de bkr registratie een goed iets is. Voor echte wanbetalers is het goed dat zij geen nieuw krediet krijgen, maar voor veel mensen zit de situatie toch net iets anders in elkaar. Voor hen staat Dynamiet Nederland dan ook klaar om hen toch aan een nieuw krediet te helpen. Zij gaan langs bij de bank of de kredietverstrekker en zorgen ervoor dat uw kant van het verhaal goed belicht wordt.