Karambit voor de verzameling

Ik ben al sinds mijn jeugd een verzamelaar van bijzondere zakmessen. Toen ik een kleine jongen was, kreeg ik een oud exemplaar van mijn vader en sindsdien heb ik de smaak te pakken. In de loop der jaren heb ik een aardige collectie opgebouwd, maar er was één type mes dat altijd ontbrak: een karambit. Een karambit is een uniek soort zakmes, een traditioneel wapen uit het verleden. Het wordt vandaag de dag nog altijd gebruikt in enkele vechtsporten. Het mes is zeer lastig te gebruiken, waardoor het met name gebruikt werd als een soort laatste redmiddel. Hoe heb ik mijn karambit gevonden?

  • Zoektocht op internet
  • Het juiste model uitkiezen
  • Alles draait om smaak

Ik had al vaker gezocht naar een karambit voor mijn verzameling, maar dan zocht ik eigenlijk altijd in de daarvoor bestemde winkels. Ik had nog niet eerder overwogen om eens op het internet te kijken of daar misschien wat leuks tussenzat. Toen ik dat op een avond deed, ging er een wereld voor me open. Er zijn honderden modellen beschikbaar, elk met unieke kenmerken. Als verzamelaar heb je echter één grote angst: kwaliteit. Je bent niet zeker van de kwaliteit van de messen die je ziet, tot je ze zelf in handen hebt gehad. Ik vond het daarom lastig om een geschikte site uit te zoeken. Ik heb een aantal webshops opgebeld om informatie op te vragen. Een aantal konden me niet van voldoende informatie voorzien; weg vertrouwen. Bij een aantal sites vond ik het aanbod te beperkt, of waren de prijzen te hoog. Ook die heb ik weggestreept. Uiteindelijk bleven er een aantal sites over, waarvan ik er één heb uitgekozen: KnifeStore. Ik was zeer tevreden over hun aanbod en ze hanteerden hele schappelijke prijzen. Kijk maar eens op knifestore.nl, dan snap je waar ik het over heb! Daarnaast wist de klantenservice me goed te informeren over het mes dat ik in gedachten had. Ik wist direct dat ik hier mijn karambit kon aanschaffen!

Karambit: het juiste model

Bij het uitzoeken van je nieuwe mes zijn een aantal zaken van belang. Specifiek doel ik dan op het uiterlijk van het mes en de vormgeving. Ik ben zelf iemand die geniet van eenvoud. Ik hoefde geen handgreep met een patroon, maar was juist op zoek naar een egale kleur. Zwart, grijs of bruin vind ik al opvallend genoeg. Verder kun je bijvoorbeeld letten op het gewicht van het mes. Bij een karambit is dat extra belangrijk, omdat het wapen snel en soepel moet kunnen bewegen. Het is natuurlijk de vraag of je de moeite wilt nemen om met het zakmes te trainen. Wil je dat niet, dan is het gewicht logischerwijs minder van belang. Lengte en vorm blijven voor iedereen interessant. Er zijn diverse modellen beschikbaar en de vorm van het lemmet is bij ieder model totaal anders. Kies voor een exemplaar dat jij mooi vindt, of dat goed past bij een ander mes dat je bezit. Je kunt geen fouten maken: alles draait uiteindelijk om jouw eigen smaak. Je bent immers op zoek naar een aanvulling op jouw collectie!

Informatie over een bepaald model

Ben je benieuwd naar de afmetingen van een specifiek model, of ben je op zoek naar andere productinformatie? Op bovenstaande site word je snel en vakkundig geholpen. Ik had een mes op het oog, maar dat bleek uiteindelijk toch geen geslaagde combinatie. De klantenservice heeft me daar goed bij geholpen. Zonder hun hulp had ik nu niet het mes waar ik echt tevreden mee ben! Denk ook bij de aanschaf van je karambit om Europese regelgeving met betrekking tot legaliteit!