Je uitkering stopgezet, wat nu?

Je hebt een uitkering of je wilt deze graag gaan aanvragen, maar om wat voor reden dan ook wordt deze stopgezet of geweigerd. Veel mensen denken dan dat dit het laatste is wat ze kunnen doen, maar gelukkig is dat niet het geval. Wanneer jij je in een dergelijke situatie bevindt, dan kun je hierover meer informatie vinden op de website Meerbijstand.nl. Er zijn namelijk nog wel degelijk opties waar je voor kunt kiezen!

  • Weigering aanvraag
  • Intrekking en terugvordering
  • Maatregels

Zoals we hierboven al zeiden zijn er verschillende situaties waarin je uitkering stopgezet wordt. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je aanvraag geweigerd wordt, maar ook kan je al bestaande uitkering stopgezet worden door middel van een intrekking of zelfs terugvordering. Er zijn helaas allerlei situaties waarin zich dit kan voordoen. We zullen je hier een voorbeeld geven. Wanneer je een uitkering krijgt, dan zal je duidelijk gemaakt worden dat er bepaalde regels zijn waar je je aan moet houden. Zo moet je bijvoorbeeld voldoen aan het versturen van een minimum aantal sollicitaties per maand, maar ook kun je niet zomaar op vakantie gaan. Dit laatste schiet er bij veel mensen nogal eens bij in. Nu je geen baan hebt, heb je natuurlijk alle tijd van de wereld om op vakantie te gaan en solliciteren kun je natuurlijk ook vanuit het buitenland. Je krijgt echter een aantal “vakantiedagen” per jaar van het UWV en je zult dus ook moeten doorgeven dat je op vakantie gaat. Doe je dat niet? Dan staan daar dus maatregelen tegenover. Het is dus mogelijk dat je uitkering stopgezet wordt daardoor, al dan niet tijdelijk.

Bezwaar maken tegen uitkering stopgezet

Is jouw uitkering stopgezet? Dan kun je na het ontvangen van de brief hier binnen zes weken bezwaar tegen maken. Echter is het wel verstandig om dit samen met iemand te doen die hier verstand van heeft. Via de website Meerbijstand.nl heb je de advocaten die je hier (gratis) bij kunnen helpen zo gevonden. Bij deze website werken advocaten die verstand hebben van dit soort situaties. Zij weten precies wat zij moeten doen en hoe jij dus hopelijk weer het uitkering stopgezet ongedaan kunt maken. Ook kunnen ze samen met jou gaan kijken naar of er mogelijkheden zijn om de door de overheid gefinancierde rechtsbijstand te krijgen. Vaak als je niet in aanmerking komt voor een uitkering of wanneer de uitkering stopgezet is, dan kun je hier wel een aanvraag voor indienen. In Nederland hoeft niemand geen geld te hebben. Er is altijd wel een oplossing waar je voor kunt kiezen. Wanneer je echter niet bekend bent op dit gebied, dan kan het lastig zijn om zelf te bepalen wat nu de beste vervolgstap is. Samen met een van de advocaten van de website Meerbijstand.nl ben je hier zo achter en kun je dus ermee aan de slag.

Ontvang jouw geld weer

Wanneer je uitkering stopgezet is dan wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk ongedaan maken. Bij Meerbijstand.nl snappen ze dat heel erg goed. Wanneer jij het bericht over de uitkering stopgezet ontvangen hebt, kun je dan ook het beste zo snel mogelijk contact opnemen met de advocaten. Je kunt dit heel erg eenvoudig doen door het contactformulier op de website in te vullen. Hierin kun je aangeven wat de situatie is waarin jij je bevindt en waarom je uitkering stopgezet is. Een van de advocaten zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen om te kijken wat de beste oplossing is in jouw situatie. Ook met een uitkering stopgezet kom je verder!