Inloopkast op maat laten maken

Inloopkast op maat laten makenStel je eens voor, je hebt een inloopkast op maat laten maken. De kast van je dromen, die je altijd al wilde hebben. De kast neemt ongeveer de helft van je woning in beslag, je kunt er bijna onbeperkt kleren in ophangen. Hoe mooi zou dat zijn? Een inloopkast op maat, speciaal voor in jouw huis. Maar dit kun je vaak niet zelf. Een inloopkast op maat maken is moeilijk, helemaal als je de grootte uit dit voorbeeld in je huis wilt plaatsen. Daarvoor bestaan gelukkig oplossingen: een inloopkast laten maken bij de Kastenmaker. In dit artikel neem ik je mee in het verhaal van een plan tot en met de realisatie. De Kastenmaker heeft onze inloopkast op maat gemaakt. Zij zijn te vinden op http://www.dekastenmaker.nl/inloopkast-op-maat/.

Van idee tot echte inloopkast op maat

Stel je eens voor dat… Zo begon het idee om een hele grote kast in mijn woning te laten bouwen. Ik heb zelf altijd al ontzettend veel kleren en schoenen gehad die ik nooit kwijt kan. Daarnaast had ik in mijn woning veel ruimte over die ik onbenut liet maar tegelijkertijd geen schoenen plaatste. Ik hield wel van de ruimte maar er knaagde toch iets. Na een aantal keren te hadden gedroomd over de inloopkast begon ik met het uitvoeren van het idee. Deze kast moest er komen! Voor de volledigheid: de Kastenmaker maakt niet alleen maar inloopkasten, zij kunnen een heleboel meer: Wat voor kasten de Kastenmaker kan maken? Dat zijn in ieder geval de volgende:

  • Inloopkast op maat
  • Schuifdeurkasten
  • TV wandmeubel
  • Kledingkasten
  • Zweefdeurkasten
  • Hoekkasten
  • Draaideurkasten
  • Boekenkasten

Ook overig maatwerk kunnen zij verzorgen. Van idee tot afspraak, de Kastenmaker stond bij ons op de stoep. We besproken mijn plannen en ik was natuurlijk bang dat mijn plan niet gerealiseerd kon worden. De man lachte en vertelde dat dit natuurlijk wel moest gaan lukken. Zelfs met mijn schuine wand! Zij kunnen zelfs als er een schuine wand is de inloopkast op maat maken. Hoewel de ruimte  groot was, zaten er wel echt twee schuine muren. Voordat ik de droom had om deze inloopkast te laten maken had ik niet durven hopen dat de schuine muren een dergelijke kast zouden toelaten. Ik had hiervoor ook al twee andere bedrijven benaderd maar die konden helaas geen inloopkast in mijn woning realiseren. Natuurlijk liet ik mij niet uit het veld slaan en nam ik meteen contact op met de volgende. Er bestaan wat misvattingen over de inloopkast. De inloopkast is niet alleen geschikt voor ruime slaapkamers. Dit is wel vaak het idee dat rondgaat over inloopkasten. Deze horen toch bij de slaapkamer? Dat hoeft niet zo te zijn. Een inloopkast op maat kan overal in huis worden geplaatst, mijn verhaal is daarvan het voorbeeld.

Een goede samenwerking

Iets laten ontwerpen is vaak riskant, je geeft jouw idee uit handen en kunt er slechts feedback op geven. Dit geldt ook voor het bouwen, jij als klant hebt weinig invloed op wat er gebeurt. Alhoewel je wel aan het roer staat om te vertellen hoe je het zou willen hebben, kan het zijn dat een bedrijf zijn eigen gang gaat. Dat was bij de Kastenmaker niet het geval. Ik kan de goede samenwerking tot op de dag van vandaag enorm waarderen. Zoals ik jullie meenam in het verhaal van idee tot kast, nam dit bedrijf me mee van mijn idee, door het ontwerp- en bouwproces heen tot het eindresultaat. Een goede samenwerking is van het grootste belang. Het is fijn dat een bedrijf jouw plannen uitvoert maar jij moet wel in een bepaalde mate worden betrokken in het hele proces. En bij mij gebeurde dat.