Industriele meubelen

In de woontrends van de laatste jaren zien we een sterke opkomst van industriele meubelen. Het gebruik van deze woonproducten komt sterk in de verschillende trends terug en het lijkt bovendien een trend te zijn die nog wel even aanhoudt. Steeds meer mensen kiezen er daarom ook voor om industriele meubelen in hun interieur te gebruiken. Natuurlijk doen zij dit niet alleen omdat dit nu toevallig in de mode is, zij kiezen hier ook voor omdat ze dit natuurlijk gewoon mooi vinden. Want daar gaat het bij de inrichting van een ruimte immers vooral over, jij moet je daar zelf prettig bij voelen, het moet jou een gevoel van thuis geven. Het is daarom belangrijk om nooit zomaar een mee te gaan met wat op dat moment helemaal hip is, het kan immers een kortstondige modegrill blijken en dan zit jij straks met een interieur waar jij jezelf helemaal niet happy bij voelt. Kies dus niet voor industriele meubelen omdat de bladen zeggen dat dit hip en happening is en dat je daar toch echt je woning mee in zou moeten richten, maar kies hiervoor omdat jij het echt mooi vindt en het ook gewoon goed past bij jouw woning. Bij het kiezen van een interieur moet je daar immers ook rekening mee houden, het moet ook in evenwicht zijn met de sfeer en de stijl van het huis dat je hebt. Nu is het voordeel van industriele meubelen dat ze eigenlijk bij heel veel verschillende stijlen goed passen, ze zijn goed te combineren met een stoere, maar ook met bijvoorbeeld een meer romantische stijl. Dat maakt dat industriele meubelen passen bij heel veel mensen en bij veel verschillende stijlen. Reden genoeg dus om hier een nader op in te gaan en te beoordelen of dit ook iets voor jou is.

Wat zijn industriele meubelen?

Als het gaat om industriele meubelen, waar hebben we het dan eigenlijk over? Hoe zien deze er nu eigenlijk uit? Lees jij met regelmaat woonmagazines, dan is dit voor jou natuurlijk gesneden koek, maar voor al die mensen die dat niet doen, is wat meer uitleg waarschijnlijk wel op zijn plaats. Industriele meubelen kwamen op in de beginperiode van de industrialisering, dus dan hebben we het over de eerste helft van de twintigste eeuw. Werk werd steeds meer in fabriekshallen uitgevoerd en om efficiƫnt te kunnen werken, waar er natuurlijk bepaalde meubelstukken nodig. Zo had men bijvoorbeeld veel behoefte aan goede verlichting, zodat iedereen in de schemerige fabriekshallen toch goed kon zien wat hij aan het doen was. Hiervoor werden speciale hanglampen ontwikkeld, die nu misschien wel de bekendste industriele meubelen zijn. Belangrijk bij deze lampen was dat ze het licht goed verspreidden, waardoor er vaak gebruik gemaakt werd van wijde lampenkampen. Tegelijkertijd moest natuurlijk de lamp op zich goed beschermd worden, zodat deze niet zomaar kapot ging als er bijvoorbeeld wat van het werkmateriaal door de lucht schoot. Er werden daarom stevige materialen gebruikt, zoals metaal, en de fitting werd in sommige gevallen ook afgeschermd door middel van een soort rooster. Dit zijn ook meteen de meest in het oog springende kenmerken van industriele meubelen, ze zijn gemaakt van robuuste materialen, zoals metaal, en ze zijn niet ontworpen met het idee dat ze mooi moeten zijn, maar met het praktisch nut in gedachten. Dat geldt voor alle meubelstukken die onder deze categorie vallen. Tegenwoordig zijn nog weinig zogenoemde industriele meubelen echt afkomstig uit het genoemde tijdperk, veelal zijn ze nagemaakt. Maar dat maakt ze natuurlijk niet minder mooi en minder geschikt voor het gebruik in jouw interieur.

Verkopen en kopen bij Boxmarkt

Ben jij op zoek naar industriele meubelen voor jouw woning, dan kun je de mooiste exemplaren vinden bij Boxmarkt. Zij zijn een site die producten verkopen voor anderen en daardoor vind je bij hen altijd een wisselend aanbod aan mooie artikelen. Heb jij zelf industriele meubelen die je eigenlijk niet meer gebruikt en die je graag zou willen verkopen? Dan kun je dit natuurlijk ook prima via Boxmarkt doen. Hoe gaat dit in zijn werk? Je doorloopt daarbij de volgende stappen:

Boxmarkt biedt jou dus een heel eenvoudige manier aan om jouw overbodige artikelen te verkopen. Doordat zij jou het werk uit handen nemen, hoef je zelf bijna niets te doen om de verkoop rond te krijgen. Dat is natuurlijk wel zo gemakkelijk. Wat gebeurt er nu als zij jouw industriele meubelen niet verkocht krijgen? In dat geval kunnen zij deze naar jou terugsturen of zij kunnen ze van jou overnemen, voor een van te voren vastgesteld bedrag. Willen zij het niet overnemen en wil jij het ook niet terughebben, dan kunnen ze het voor jou afleveren bij de kringloop. Doordat in principe alles aan hen aangeboden kan worden, kun je bij hen veel spullen kwijt, maar kun je bij hen ook terecht voor de aankoop van de meest uiteenlopende producten. Als je mooie, authentieke industriele meubelen zoekt, dan is Boxmarkt dus zeker een aanrader.