In 5 stappen eenvoudig leningen vergelijken

We hebben er allemaal wel eens over nagedacht om een lening af te sluiten. Geld groeit nu eenmaal niet aan de boom en soms heb je een groter bedrag nodig dan dat je op je bankrekening hebt staan. Er zijn natuurlijk uiteenlopende redenen waarom je een lening af wilt sluiten. Bijvoorbeeld voor de verbouwing van je huis, maar ook om een auto te kunnen aanschaffen of andere dure aankopen te doen. Als jij een lening nodig hebt op dit moment, dan heb je vast al een kijkje genomen naar de verschillende mogelijkheden die er op dit gebied zijn.

  • Findio
  • Nationale Nederlanden (NN)
  • Kredietspotter

Er zijn verschillende kredietverstrekkers in Nederland die voor verschillende partijen de moeite waard zijn om naar te kijken. Kredietspotter is bijvoorbeeld interessant voor mensen die een persoonlijke lening of doorlopend krediet willen vanaf € 5000,-. Ze zeggen dat ze in 90% van de gevallen de scherpste aanbieder zullen zijn bij leningen vergelijken en in de praktijk blijkt dit ook. Voor het lenen van hogere bedragen zijn zij dan ook een ideale kredietverstrekker. De Nationale Nederlanden (NN) zijn juist weer een goede partij voor leningen vanaf € 2500,- die je voor minimaal 6 maanden afsluit. Het is dus maar net waar je naar op zoek bent. En de hoogte van het bedrag dat je wilt lenen speelt hier zeker in mee. Ook zijn er andere criteria die belangrijk zijn om naar te kijken. Zo moet je om bij de NN in aanmerking te komen voor een lening minimaal 25 jaar zijn en een tijdelijk of vast dienstverband hebben. Bij andere kredietverstrekkers is het veel belangrijker dat je een minimaal inkomen hebt dat je kunt aantonen.

Meer leningen vergelijken

Op de website van Bankr kun je zeer eenvoudig leningen vergelijken. Als jij een lening wilt afsluiten dan is het zeker aan te raden om dit te doen. Het is tenslotte een fijn idee om te weten dat je bij de juiste kredietverstrekker de best mogelijke lening afsluit. De verschillende banken en andere kredietverstrekkers hebben namelijk de nodige verschillen onderling. Met leningen vergelijken zul je al snel zien dat bijvoorbeeld de rente verschilt en ook de criteria die zij stellen verschillen dus en zullen een onderdeel zijn van de keuze die jij gaat maken. Leningen vergelijken kan heel makkelijk op de website van Bankr. Ze hebben hier uiteenlopende aanbieders voor je op een rijtje gezet en die kun je dus allemaal doornemen. Aan de hand daarvan kun jij niet alleen leningen vergelijken, maar ook bepalen welke bedrijven jij graag wilt benaderen voor een offerte. Het is verstandig om te kiezen voor leningen vergelijken, zodat je zeker weet dat je de juiste lening voor jouw situatie hebt.

Verschillende soorten leningen vergelijken

Soms kun je er bij het leningen vergelijken achter komen dat het lenen van een hoger bedrag soms voordeliger is of gunstiger voor jou. Stel je wilt € 4000,- lenen. Met de leningen vergelijken kom je er al snel achter dat de beste kredietverstrekkers voor jouw situatie alleen leningen van boven de € 5000,- afgeven. Het kan dan soms verstandig zijn om een iets hoger bedrag te lenen. Blijf je er echter altijd bewust van dat leningen vergelijken gratis is, maar geld lenen ook geld kost. Kijk dus ook goed naar de rentes die ze vragen en hoeveel je hier dus uiteindelijk echt kwijt aan bent. Je betaalt uiteindelijk altijd meer terug dan dat je in eerste instantie leent. Met het vergelijken van leningen op de website van Bankr kun je dit bedrag wel zo laag mogelijk houden en dat is uiteindelijk dus beter voor je portemonnee. l