Hulp nodig bij productontwikkeling? 

Heb jij ook zo’n goed idee, maar weet je niet hoe je dit moet vormgeven? Heb jij een geniaal idee voor een product dat het leven van mensen drastisch kan veranderen, maar weet je niet hoe je dit moet realiseren? Dan kan Alskar jou daarbij helpen. Alskar kan jou namelijk helpen bij de productontwikkeling en alles wat daarbij komt kijken. Naast productontwikkeling kan Alskar ook helpen bij het maken van het concept en het design voor jouw product. 

Van concept naar product, Alskar helpt jou bij de productontwikkeling 

Als je dus een tof idee hebt, maar deze zelf niet weet te realiseren, dan kan Alskar jou helpen bij de productontwikkeling. Het is namelijk niet gemakkelijk om zelf je idee tot een eindproduct te brengen. Daar komt ontzettend veel bij kijken. Je idee moet namelijk eerst vertaald worden naar een concreet concept. Wanneer je dat niet hebt, dan is een idee slechts een idee. Van slechts een idee zonder details en concrete gegevens kun je natuurlijk geen product maken. Wanneer je een echt goed concept hebt, dan kun je dus aan de slag. Meestal begin je dan met een design. Er zijn namelijk meerdere dingen waar je rekening mee moet houden. Zo kunnen bijvoorbeeld de vorm en de grootte van je product van belang zijn, of de plaatsing van knoppen of schermen. Wanneer je een design hebt dat werkt, dan kun je aan de slag met een eerste prototype. Dit kan een simpel prototype zijn, zoals eentje van papier. Het belangrijke aan een prototype is dat je er ook daadwerkelijk iets mee kunt. Wil je bijvoorbeeld de werking van je knoppen testen, of wil je testen of je product wel lekker in de hand ligt? Voor beide doeleinden heb je dus een apart prototype nodig. Wanneer je middels je prototypen alles getest en werkend hebt zoals jij het wilt hebben, dan pas is het tijd om ook daadwerkelijk je product te gaan ontwikkelen. Daarbij moet je rekening houden met je design, maar ook met de materiaalkeuze en de productiekosten. Is het bijvoorbeeld beter om hout te gebruiken of plastic? Wat voor soort knoppen wil je gebruiken? Is de kleur nog belangrijk? Allemaal vragen waar je misschien niet eerder aan gedacht hebt. In dat geval is het handig om de hulp van een expert in te schakelen. Alskar kan je helpen bij alle belangrijke stappen waar je doorheen moet als het om productontwikkeling gaat: 

  • Strategisch design 
  • Innovatie design 
  • Concept design 
  • Productontwikkeling 
  • Herontwerp voor meerwaarde 

Wanneer je product eindelijk af is, dan ben je dus nog niet klaar. Nadat je product ontwikkeld is, moet deze nog uitvoerig getest worden. Aan de hand van deze testen kun je dan gaan bepalen of het product doet waar het voor bedoeld is en voldoet aan alle andere randvoorwaarden die zijn opgesteld. Wanneer er nog dingen verbeterd kunnen worden, start het proces van productontwikkeling dus weer opnieuw met een nieuw design gericht op de verbeterpunten. 

Neem contact op om je project te bespreken 

Als je ook hulp nodig hebt met de productontwikkeling van jouw innovatieve product, neem dan eens een kijkje op https://www.alskar.nl/productontwikkeling.html voor meer informatie over het proces van productontwikkeling. Neem tevens contact op met Alskar via https://www.alskar.nl/ voor meer informatie en om je project te bespreken met de experts. Als je een tof idee hebt, is het natuurlijk leuk om dit tot een daadwerkelijk product te vormen. Alskar helpt je daarbij, tijdens alle stappen van het ontwikkelproces. Zo weet je dus zeker dat jouw innovatieve idee ook zal leiden tot een tof product. Lees meer…