Hulp bij WSNP zaken als je er zelf niet meer uit komt

Het hebben van schulden is nooit fijn. Als je iemand een tientje verschuldigd bent, dan heb je al een vervelend gevoel. Als je zelf in het rood komt te staan op je bankrekening, dan voel je je daar niet prettig bij. Toch zijn dit soort zaken geen reden tot grote onrust. Het is vervelend, maar geen drama. Maar er ook mensen die diep in de schulden zitten en daar gewoonweg niet meer uit kunnen komen. Nu kun je je misschien voorstellen hoe deze mensen zich voelen. Als jij immers al een oncomfortabel gevoel hebt als je in de rode cijfers terecht komt, hoe zwaar moet de last dan wel niet zijn als je te maken hebt met zware schulden? Toch is er voor deze mensen hoop. We leven immers in Nederland en in principe wordt niemand in dit land zonder meer aan zijn of haar lot overgelaten. Als je diep in de schulden zit, dan zijn er namelijk vaak verschillende opties waar je gebruik van kunt maken. Allereerst kun je gebruik maken van de hulpverlening. Als je hiervoor kiest, dan start je samen met de hulpverlener een traject waarin je in eerste instantie inzicht probeert te krijgen in de omgang van je schulden. Op deze manier kun je grip krijgen op de zaken. Vervolgens kijk je naar welke schulden het eerst afbetaald moeten worden. Je kijkt ook naar de schulden die eventueel opgeschort kunnen worden en je kijkt naar de schulden die je misschien in termijnen kunt afbetalen. Al dit soort zaken worden meegenomen en dan wordt er een plan opgesteld waarmee je langzaamaan de schulden kunt afbetalen. De hulpverlener zorgt er ook voor dat je niet in paniek raakt. Want dat is vaak het probleem. Mensen raken in de schulden slaan op de vlucht waardoor de zaken alleen maar erger worden. Toch kan het zo zijn dat dit traject mislukt. In dat geval kun je gebruik maken van WSNP. Dit is de wet schuldsanering natuurlijke personen. De WSNP bestaat om mensen in ieder geval een escape te bieden. Als het echt niet meer lukt, dan kunnen ze via WSNP ontsnappen aan de torenhoge schulden. Maar er zitten wel voorwaarden aan vast om toegelaten te worden tot de WSNP.

Weet waar je aan toe bent met een WSNP advocaat

Zodra je toegelaten wil worden tot WSNP, dan kom je terecht in een juridische wereld. Je kunt namelijk niet zomaar toelaten worden tot de WSNP. Daar zitten voorwaarden aan vast. Deze zijn:

  • Je kunt de schulden niet meer zelf regelen;
  • Je bent in de voorgaande vijf jaar ‘te goeder trouw’ geweest en je hebt niet bewust extra schulden gemaakt;
  • Je hebt zelf geprobeerd om de schulden te regelen via een schuldhulpverleningstraject en je hebt een verklaring waarin staat dat dit traject niet heeft geholpen;
  • Je zit op dit moment niet in de WSNP en hebt hier de laatste 10 jaar ook niet in gezeten;
  • Je zult de verplichtingen van WSNP moeten nakomen en je zult je best moeten doen om zoveel mogelijk te verdienen.

Omdat dit nogal veel regels omvat, is het handig om gebruik te maken van een WSNP advocaat.

De WSNP advocaat van wsnp-zaken.nl

Een advocaat van wsnp-zaken.nl kan je helpen om toegelaten te worden tot de wet schuldsanering natuurlijke personen. Soms heb je immers wel recht, maar krijg je toch geen toegang. In zulke gevallen heb je een advocaat nodig. Een advocaat van het kantoor wsnp-zaken.nl werkt op basis van Pro Deo. Dus je hoeft je uiteraard geen zorgen te maken over extra kosten en dus extra schulden.