Houten vloer

Wil jij de vloeren in jouw woning vervangen? Kies dan eens voor een houten vloer! Er zijn tegenwoordig natuurlijk heel veel verschillende mogelijkheden als het aankomt op vloermateriaal, hout is daar slechts een van. Er kan bijvoorbeeld ook gekozen worden voor tegels, voor laminaat, voor een gietvloer of voor tapijt. Opties genoeg! Wat voor jou de beste keus is, hangt natuurlijk helemaal van jezelf af. Als je hier over na gaat denken, dan moet je bijvoorbeeld goed rekening houden met de rest van het interieur. Past een houten vloer hier wel of niet goed bij? Ook de stijl die jij wilt creëren is natuurlijk van belang, kies jij het liefst voor heel strak en modern, dan is dit materiaal misschien niet de meest logische keus. Heb je echter een meer romantische, klassieke of casual interieurstijl, dan past het er juist wel weer heel goed bij. Veel mensen die voor een houten vloer kiezen, doen dit vanwege de warme uitstraling die deze over het algemeen hebben. Het is bovendien een mooi natuurproduct, dat vaak vele jaren er mooi uit blijft zien. Het straalt daarnaast ook veel meer uit dan bijvoorbeeld laminaat.

Veel mogelijkheden met houten vloer

Het fijne van het kiezen voor een houten vloer is ook dat je veel mogelijkheden hebt. Dat begint al met de manier waarop het gelegd wordt, je kunt daarbij kiezen voor:

  • planken in de lengte leggen
  • planken in de breedte leggen
  • een visgraatmotief creëren

Ieder legpatroon zorgt voor een geheel eigen uitstraling. Is jouw kamer bijvoorbeeld heel lang en smal en zou jij hier graag de illusie van wat breedte willen creëren? Dan kun je de planken in de breedte van de ruimte leggen. Wil jij juist de lengte benadrukken, dan leg je ze op die manier neer. Een houten vloer in een visgraatmotief heeft vaak een wat luxere uitstraling. Maar het legpatroon is niet de enige manier waarop je kunt variëren, je kunt ook kiezen uit heel veel verschillende houtsoorten. Iedere soort heeft weer een eigen uitstraling, door de nerven en noesten, maar ook de kleur die het heeft. Daar komt nog bij dat je dit materiaal op veel verschillende manieren af kunt werken, zoals een behandeling met een blanke of juist een gekleurde lak of bescherming door middel van olie. Er zijn daardoor heel veel verschillende manieren om te variëren met een houten vloer, het hoeft er dus echt niet hetzelfde uit te zien als die van een ander.

LAB21 biedt diverse mogelijkheden

Als jij op zoek bent naar een houten vloer die past bij jou, dan doe je er goed aan om eens naar LAB21 te gaan. Zij bieden heel veel verschillende mogelijkheden, waarbij zij altijd duidelijk zijn over de kwaliteit van het product en de prijs die daar aan vast zit. Het zal waarschijnlijk voor zich spreken dat planken van een hoge kwaliteit duurder zijn dan die van een iets mindere kwaliteit. Doordat zij hier variatie in aanbieden, kun jij altijd een variant bij hen vinden die past bij jouw budget. En dat niet alleen, je kunt door de vele mogelijkheden ook altijd bij hen een houten vloer vinden die jij mooi vindt, die past bij jouw interieur. Op hun website kun je foto’s vinden van de vele verschillende opties die zij jou kunnen bieden. Je kunt na aankoop er bovendien voor kiezen om hun legservice in te schakelen, zodat jij niet zelf daarmee aan de slag hoeft te gaan. Het goed aanleggen is nog best een kunst, dus het is niet vreemd om de aanleg van een houten vloer over te laten aan echte vakmensen!