Hoogbegaafd kind Utrecht; ‘Maar, dat kan toch niet?’

Er wordt een grapje gemaakt in een Tv-programma of op DVD, speciaal voor de leeftijd van uw kind. ‘Maar… Dat kan toch niet?’ hoort u uw kind zeggen. Haarfijn en tot in detail vertelt uw kind waarom het grapje of de opmerking die het figuur gemaakt heeft, onwerkelijk of onrealistisch is. Vol verbazing kijkt u uw kind aan: het klopt! De uitdrukkingen in onze taal, ze worden letterlijk genomen door uw kind. Woordgrapjes kent uw kind waarschijnlijk al erg vroeg, en ook het contact maken met anderen kon hij /zij al voordat zijn leeftijdsgenootjes dat konden. Maar sociaal…? Dat is uw kind dan weer niet echt. Hij/zij trekt meer naar volwassenen toe, leeftijdsgenootjes zijn niet zo interessant. Ergens blinkt hij/zij enorm in uit: taal, rekenen/tellen of bijvoorbeeld de motorische ontwikkeling…  Maar de huilbuien, die momenten dat uw kind woest is, en de spijt, die uw kind daarna heeft… Die baren u misschien wel de meeste zorgen! Wanneer u (een aantal van) de bovenstaande voorbeelden herkent, is de kans groot dat uw kind hoogbegaafd is. Een hoogbegaafd kind in Utrecht wil niet per definitie zeggen dat uw kind erg intelligent is. Het wil zeggen dat uw kind snel is in het verwerken van prikkels. Het betekent dat uw kind graag uitgedaagd wordt, ruimte en vertrouwen nodig heeft, maar ook hele duidelijke kaders wenst. Praktijk Scope helpt u graag met al uw (begeleidings-)vragen over het onderwerp Hoogbegaafd kind in Utrecht.  

Hoogbegaafd kind Utrecht

Na vele gesprekken met leerkrachten, andere ouders en begeleiders kunt u er niet meer om heen: uw kind is bijzonder in veel opzichten. Alles wijst erop dat u een hoogbegaafd kind in Utrecht heeft, waardoor er specifieke onderwerpen zijn waar u meer over wilt weten. Wat betreft een hoogbegaafd kind in Utrecht hebben we goed nieuws! Het opvoeden van een hoogbegaafd kind in Utrecht is prachtig! Ze zijn zo scherp, ongeremd, energiek, vrolijk, enthousiast en dol op uw aanwezigheid. Echter, wanneer overprikkeling plaatsvindt is dit een hele uitdaging. Het is dan prettig om bij iemand terecht te kunnen die weet wat u bedoelt, die weet waar u (en uw kind!) doorheen gaat en u van advies kan voorzien. Voorbeelden van gedrag waarmee u (met betrekking tot het onderwerp hoogbegaafd kind in Utrecht) bij ons terecht kunt zijn:

  • Uw kind is (in uw ogen) uit het niets enorm verdrietig of bang.
  • U probeert uw kind te troosten, maar het wil veel liever alleen zijn en wenst geen aanrakingen.
  • Uw kind heeft een aantal keer benoemd iets niet te willen, maar er wordt niet geluisterd.
  • Dan belandt uw kind in een driftaanval. Hij/zij slaat om zich heen, doet u of omstanders pijn 
  • Uw kind wil niet naar school en maakt hier iedere ochtend weer een strijd van.
  • Hij/zij is snel uitgekeken op wat u hem/haar aanbiedt.
  • Gebrek aan vriendjes.
  • Uw kind wordt niet uitgenodigd door leeftijdsgenootjes en andersom lijkt daar ook geen behoefte aan te zijn.

Samenwerking

Alle bovenstaande voorbeelden duiden op overprikkeling en onbegrip. Een hoogbegaafd kind in Utrecht is een prachtig kind. Ze kunnen zich zo mooi verliezen in hetgeen hen interesseert, ze zijn enorm behulpzaam en genieten intens van de kleine dingen in het leven. Hun brein werkt alleen daadwerkelijk anders. Als we dit leren zien, leren begrijpen, kunnen we uw kind een prachtige toekomst geven zonder overprikkeling en onbegrip. Onze praktijk is gespecialiseerd in het werken met een hoogbegaafd kind in Utrecht. We kijken graag samen naar de gedragingen die zich voordoen en werken samen naar een prettige toekomst! Voor meer informatie bezoekt u: http://praktijkscope.nl/hoogbegaafd-kind-utrecht/