Hoe ik uiteindelijk mijn legitieme portie alsnog kreeg

Vele jaren geleden heb ik ruzie gekregen met mijn familie. Het was voor mij vanaf het begin duidelijk dat ik hen nooit meer wilde zien en vandaar dat ik het contact ook meteen verbroken heb. Ik zal u verder de details besparen, maar u kunt van mij aannemen dat mijn familie mij heel vervelend heeft behandeld. Een paar maanden geleden is mijn vader overleden en dat betekende dat er een forse erfenis verdeeld kon worden. Ik wilde hier graag van profiteren omdat ik door de situatie met mijn familie heel veel financiële schade heb geleden en daar heb ik nooit enige compensatie voor mogen ontvangen. Ik kwam er echter achter dat mijn vader mij had willen uitsluiten van de erfenis. Dat was niet helemaal wat ik verwacht had en vandaar dat ik maar eens ben gaan kijken of het zo zou zijn dat ik nergens op zou hoeven rekenen. Ik kwam toen op de site van Legitieme.info terecht en daar las ik dat ik als kind altijd nog recht had op de legitieme portie. Een legitieme portie is het deel dat je hoe dan ook kunt krijgen wanneer, in dit geval, je vader is overleden en hij geld nalaat. Het is namelijk zo dat je in Nederland iemand niet kunt uitsluiten van de erfenis. Het is zo geregeld dat je bijvoorbeeld er wel voor kunt zorgen dat goederen niet geërfd kunnen worden, maar geld moet altijd verdeeld worden. Dat was in mijn geval natuurlijk erg gunstig, al wist ik niet hoe ik aanspraak zou moeten maken op mijn legitieme portie. Vandaar dat ik maar eens even op zoek ben gegaan naar mogelijkheden om meer duidelijkheid te krijgen over dit onderwerp en zo kwam ik dus op de site terecht die ik in het voorgaande reeds genoemd heb. Ik heb uiteindelijk op deze manier alsnog mijn legitieme portie weten te krijgen en daar ben ik heel erg blij om. Vandaar dat ik ook graag wat wilde schrijven over hoe ik mijn legitieme portie uiteindelijk heb weten te bemachtigen.

Er is altijd een legitieme portie beschikbaar na een overlijden

Ik heb vernomen dat er in Nederland heel veel mensen zijn die niet weten wat een legitieme portie precies is. Veel mensen zijn namelijk van mening dat wanneer zij uitgesloten worden van de erfenis, zij nergens meer aanspraak op kunnen maken. Dat is echter maar in beperkte mate waar. De legitieme portie kan namelijk niet aan een kind worden ontzegd. Vandaar dat het voor mij ook zeer de moeite waard was om achter mijn legitieme portie aan te gaan. Ik wist dat mijn familie het hier niet mee eens zou zijn, maar aangezien ze verplicht waren om mij mijn legitieme portie heb ik alles op alles gezet om mijn legitieme portie alsnog te krijgen. Dankzij de hulp van de site en de mensen van Legitieme.info heb ik uiteindelijk precies gevonden waar ik naar op zoek was. Dat was voor mij heel erg prettig om te merken want ik wist zelf niet precies hoe ik deze lange juridische strijd zou moeten aangaan.

Ik heb ontvangen waar ik recht op had

Toen ik eenmaal met de mensen van Legitieme.info in contact was gekomen, hebben zij mij al heel snel de juiste hulp geboden. Ik dan ook zeggen dat:

  • ik heel goed voorgelicht ben door de mensen van Legitieme.info
  • ik uiteindelijk mijn deel van de erfenis heb weten te ontvangen
  • ik u aanraad om ook de hulp van dit kantoor in te schakelen

Ik hoop dat ik u een duidelijk beeld heb kunnen schetsen van de mogelijkheden.