Hoe goed is jouw dakisolatie?

Is de dakisolatie in jouw woning goed op orde? Dit is een belangrijke vraag om jezelf te stellen, goed isoleren kan jou namelijk heel veel voordelen opleveren. Je krijgt hiermee een lagere energierekening, een beter woonklimaat en een hogere woningwaarde. Er zijn heel veel verschillende soorten van dakisolatie mogelijk, waardoor er eigenlijk voor ieder soort huis en voor elk budget een passende oplossing is!

Dakisolatie voor een beter milieu

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor het isoleren van jouw dak. Een eerste reden kan zijn omdat jij mee wilt werken aan een beter klimaat. Een duurzamere wereld kunnen we op verschillende manieren bereiken, een van die manieren is door ons energieverbruik zoveel mogelijk terug te dringen. Goede dakisolatie draagt hier aan bij. Wat is namelijk het geval? Warme lucht gaat altijd omhoog, ook in huizen. Met andere woorden, de warmte stijgt op richting het plafond. Bij daken die niet geïsoleerd zijn, lekt op deze manier heel veel warmte weg. Om het binnen toch aangenaam warm te krijgen, zul je de thermostaat van de verwarming hoger moeten zetten. Zo verbruik je dus veel meer energie voor het verwarmen van je huis dan nodig is. Met goede dakisolatie ga je dit tegen, dan kan de warmte niet meer weglekken. Zo kost het verwarmen minder stroom of gas, afhankelijk van jouw verwarmingssysteem, en dat is goed nieuws voor het milieu! En natuurlijk ook voor jouw portemonnee, want een lagere energierekening is immers altijd mooi meegenomen. Doordat je energierekening lager wordt na het isoleren, verdien je de isolatiekosten dus eigenlijk ook vanzelf terug. Het vraagt dus eerst even een investering, maar daarna profiteer je van een maandelijkse besparing.

Meer redenen voor isoleren

Er zijn daarnaast nog meer redenen om voor dakisolatie te kiezen. Als daken niet goed geïsoleerd zijn, dan is de kans op vochtproblemen in huis een stuk groter. Dit zorgt voor een ongezond woonklimaat en voor minder wooncomfort, maar ook voor schimmelvorming op muren en meubels die dicht tegen muren aan staan. Zo kun je met veel materiële schade te maken krijgen. Een ander voordeel van goede dakisolatie, en ook van andere soorten isolatie, is dat het niet alleen kou en hitte buiten houdt, maar ook geluiden dempt. Woon je aan een drukke weg of heb je buren die vaak buiten zijn en veel lawaai maken? Door goed te isoleren zorg je ervoor dat de geluiden zo weinig mogelijk naar binnen doordringen. Daar komt nog bij dat als jij jouw huis wilt verkopen, je een hogere prijs kunt vragen als alles goed geïsoleerd is. Er zijn dus verschillende redenen om te kiezen voor dakisolatie:

  • je draagt een steentje bij aan een beter milieu
  • je kunt besparen op je energierekening
  • je creëert een aangenamer woonklimaat
  • je vermindert geluidsoverlast
  • je verhoogt de waarde van je huis

Overweeg jij ook de mogelijkheden van isoleren? Neem dan contact op met Isocoat Isolatie. Zij kunnen jou altijd helpen, of je nu een plat of een schuin dak hebt en of je nu een groot of klein budget hebt. Zij kunnen jou altijd van goede dakisolatie voorzien!