Het zijn de kleine dingen die ’t hem doen.

Stel je voor je… je bent met vrienden naar een verjaardag gegaan, het is donker, ijskoud en je weet dat je je auto ergens in die lange straat hebt geparkeerd. Maar waar? Natuurlijk, je pakt je autosleutels en klikt op het knopje, maar… er gebeurt niets. Stom! Batterijen vergeten te kopen. Nu moet je, samen met je vrienden (die natuurlijk wel aan de borrel hebben gezeten) op zoek, waar stond hij ook al weer?

Houd ze op voorraad.
Door vooraf een aantal batterijen te kopen en ze bijvoorbeeld in je auto te leggen zorg je er voor dat situaties zoals hierboven niet meer voorkomen, of in ieder geval snel op zijn gelost. Autosleutel batterijen zijn niet door, nemen weinig ruimte in beslag en zijn in een wip vervangen, geen enkele reden om er niet een aantal klaar te hebben liggen dus.

Maar welk type dan?
Eén ding is wel heel belangrijk bij de aanschaf; welke type koop je? Er zijn batterijen in heel veel verschillende maten, en het zijn praktisch allemaal knoopcelbatterijen. Rond en plat, eenvoudig te herkennen, maar kijk vooraf wel goed welke naam er op staat. De code begint vaak met twee letters en eindigt op een cijferreeks, zoals CR1620. Je kunt het type nummer op je huidige batterij vinden, vaak staat de naam er op gedrukt. Is dit niet het geval, meet hem dan op en houd deze informatie bij de hand bij de aanschaf van een vervanging.

Niet alleen voor autosleutels
Knoopcelbatterijen zijn ook bruikbaar in bijvoorbeeld rekenmachines, sommige horloges, kinderspeelgoed, autosleutels en keuken- en huishoudelijke apparaten zoals weegschalen en rookmelders. Je kunt er voor kiezen om een pakket te kopen met verschillende maten, zo heb je altijd de juiste in huis. Natuurlijk is het ook mogelijk om slechts één of twee lossen batterijen te kopen voor een specifiek doel.