Het gemak van keukenboilers

boilergarant - KeukenboilersWe wachten allemaal wel eens op warm water. We staan in de keuken en draaien de warme kraan open maar de eerste twintig tot dertig seconden is het water eerst aan het opwarmen. Dit is natuurlijk hartstikke vervelend, maar gelukkig is er een oplossing: keukenboilers! Keukenboilers plaats je gemakkelijk in of in de buurt van je keuken. Een keukenboiler heeft een capaciteit tot wel 15 liter, in een handomdraai heb je toegang tot een grote voorraad warm water. Er zijn twee soorten keukenboilers:

  • Close-in
  • Close-up

Het eerste type is close-in. Close-in keukenboilers bevestig je in een keukenkastje. Dit heeft een aantal voordelen. Om te beginnen hangt de boiler niet in het zicht. De keuken blijft er daardoor netjes uitzien en je kunt het aanrechtblad blijven gebruiken voor zaken die er echt toe doen. Je keuken blijft groot en opgeruimd, terwijl je toch van alle gemakken van een keukenboiler bent voorzien. Close-up keukenboilers hangen in de regel juist boven een keukenkastje, of op een andere plek in de keuken. Ze vallen dus wel op, maar dat betekent tevens dat de capaciteit hoger kan zijn. De opslagtank hoeft niet in een kastje te passen en dus kan deze een stuk groter zijn. Alleen de close-up keukenboilers hebben een capaciteit van 15 liter, met een close-in boiler zit je in de regel aan een 6 liter model vast. Het is niet te zeggen welk van de twee types voor jou het beste is, dit hangt af van je persoonlijke situatie. Wanneer je een keuze hebt gemaakt is het een kwestie van installeren. De verschillende keukenboilers zijn in de regel eenvoudig zelf op te hangen. Je krijgt een handige gebruiksaanwijzing meegeleverd om gelijk aan de slag te gaan. Mocht je er niet uitkomen, dan kun je altijd contact opnemen met je leverancier of een afspraak maken met een monteur.

Voordelen van keukenboilers

Wanneer je eenmaal een keukenboiler hebt gekocht wil je nooit meer zonder! Om te beginnen is een keukenboiler energiezuinig. De boiler gebruikt een stuk minder elektriciteit dan je misschien zou denken. Om het waterreservoir op te warmen gebruikt het apparaat veel minder energie dan je nodig zou hebben om het water handmatig te verwarmen. Het gebruik van een keukenboiler bespaart je bovendien veel tijd. Het water is al opgewarmd wanneer je het wilt gebruiken. Denk je eens in hoeveel tijd je hiermee bespaart: direct warm water uit de kraan!  In de regel is het reservoir binnen een kwartier weer aangevuld.  Tot slot is een keukenboiler natuurlijk ook goed voor het milieu. Je verbruikt minder water, omdat je geen koud water onnodig het riool in spoelt. Je waterverbruik gaat hiermee fors omlaag, wat ook nog eens leuk is voor de portemonnee. Kortom: een boiler in de keuken bespaart energie, tijd en geld! Bekijk goed of je een close-in of close-up boiler wilt en maak vervolgens een afgewogen keuze. Kies altijd voor een leverancier die je kunt vertrouwen.

Liever installatie aan huis?

Ben je geen klusser, of geef je het montagewerk liever uit handen? Ga dan op zoek naar een leverancier die de keukenboiler ook thuis wil installeren. Op https://www.boilergarant.nl/c/keukenboilers vind je een groot assortiment aan boilers, tegen zeer betaalbare prijzen. Al deze boilers kunnen bovendien eenvoudig bij jou thuis worden gemonteerd. Ben je dus bang dat je er zelf niet helemaal uitkomt, dan heeft Boilergarant de oplossing! Surf snel naar bovenstaande site en neem direct een kijkje. Je vindt allerlei soorten boilers met verschillende opslagcapaciteit, voor ieder wat wils dus! Wacht niet langer: hoe eerder je bestelt, hoe eerder je plezier hebt van je nieuwe boiler!