Herstel je mentale en fysieke balans met meditatie in Hengelo

Als je het gevoel hebt dat je niet lekker in je vel zit, dat je gedachten teveel aan de wandel gaan en dat je helemaal niet in het hier en nu leeft, dan is meditatie in Hengelo wellicht iets voor jou. De menselijke geest is een raar en ongrijpbaar fenomeen. In principe is het alleen maar mogelijk om in het hier en nu te leven. Het verleden bestaat niet meer en de toekomst is er nog niet. Beide zijn dus alleen vatbaar als abstractie. Als je op dit moment een paard in een weiland ziet staan, dan weet je niet waar dat paard over 5 minuten zal staan. Tevens heb je geen toegang meer tot het verleden, want de tijd is lineair en gaat dus altijd vooruit. Maar de geest heeft het vermogen om het verleden te bekijken via herinneringen en ook kan het naar de toekomst kijken via dromen, ideeën, veronderstellingen, voorspellingen, et cetera. Het probleem is dan ook dat de geest van mensen vaak gericht is op het verleden en op de toekomst, terwijl dit eigenlijk gewoon ficties zijn. Wat er in het verleden ook moge zijn gebeurd, dat kun je niet meer veranderen. Dus piekeren en nadenken over dingen die reeds achter je liggen is in principe zinloos. De toekomst daarentegen is onzeker en het idee dat je er grip op kunt hebben is een illusie. In praktische zin is het prima om te kijken naar het verleden om vervolgens te leren van je fouten en betere keuzes te maken. Plannen maken doe je altijd op basis van een bepaalde voorspelling over hoe de toekomst eruit zal zien. Je gaat op vakantie naar Spanje omdat je denkt dat het daar in juni mooi weer zijn. Maar het is belangrijk om jezelf niet te vergeten en jij bestaat altijd op een moment in de tijd. Via meditatie in Hengelo kun je beter omgaan met jezelf als persoon op een bepaald moment. Als je bijvoorbeeld altijd op de toekomst bent gericht, dan ben je al snel een haastig en gejaagd persoon. Daarnaast kun je niet genieten van de momenten waar je je altijd maar op richt, omdat je altijd meteen weer verder kijkt. Via meditatie in Hengelo kun je de rust vinden om weer van de momenten zelf te genieten, om stil te staan en het leven te accepteren zoals het is op dat moment. Dat noemen we ook wel mindfullness. Mindfullness is een term die veel omvat en daardoor ook op verschillende manieren geïnterpreteerd kan worden. Tevens zijn er verschillende routes naar mindfullness waarvan meditatie in Hengelo er één is.

Waar kan ik terecht voor meditatie in Hengelo?

Je kunt via QiGongZee lessen in meditatie in Hengelo volgen. Deze lessen bestaan niet uit de traditionele lessen waarbij je stilzit en vooral let op je ademhaling om je geest leeg te maken. Je bent veel meer bezig met het vinden van een juiste balans tussen lichaam en geest. Daarom zal je tijdens meditatie in Hengelo juist ook veel fysieke oefeningen doen. Hierdoor verbeter je de totale conditie van lichaam en geest en zie je verbeteringen op het gebied van:

  • Rust
  • Vitaliteit
  • Gezondheid
  • Harmonie

Daardoor ben je weer beter in staat om het verleden los te laten en de toekomst vrij te laten waardoor je dus ook meer mindfull wordt. Je geest is in dat opzicht meer gericht op het hier en nu.

Geef je op voor de cursussen van QiGongZee

Via de site van qigongzee.nl kun je je aanmelden voor de lessen voor meditatie in Hengelo.