Haardhout kopen voor sfeer en warmte

Er zijn nog steeds mensen die af en toe haardhout kopen en dit stoken in de open haard of houtkachel verkiezen boven andere vormen van verwarming. In Nederland is het zo dat bijna alle woningen aangesloten zijn op het gasnet, wat de mogelijkheid geeft om de huizen te verwarmen op gas via een cv-ketel en radiatoren. Dat is natuurlijk heel erg praktisch, want je hoeft alleen maar een knop omhoog te draaien om ervoor te zorgen dat het hele huis aangenaam verwarmd wordt. Waarom zou je dan toch kiezen voor haardhout kopen? In de eerste plaats omdat een haardvuur voor een heel ander soort warmte zorgt. Natuurlijk verwarmt het enkel maar de ruimte waarin het brandt, maar daar zorgt het ook voor een doordringend soort warmte, heel anders dan bijvoorbeeld bij radiatoren het geval is. Het nodigt echt uit om even voor te gaan staan en je heerlijk te warmen. Daarnaast is het ook zo dat het knetteren van het hout, de vlammen die dansen en schaduwen werpen ook nog voor sfeer zorgen, wat je natuurlijk niet bereikt door de thermostaat van je centrale verwarming omhoog te draaien. Haardhout kopen en stoken doe je dus niet alleen voor de warmte, maar ook zeker voor de aangename sfeer!

Haardhout kopen voor jouw kachel

Het enige nadeel van het hebben van een open haard of andere houtkachel, is dat je altijd moet zorgen dat je aan brandhout komt. Je hebt hierbij verschillende mogelijkheden. Sommige mensen hebben het geluk dat ze over een grote tuin beschikken waar ze regelmatig een boompje omgekapt moet worden of ze hebben kennissen die vaak wel wat hout weg te geven hebben. Maar is dat bij jou niet het geval, dan moet je toch echt haardhout kopen. Dit kan helaas niet op heel veel plekken. Vaak kun je het wel krijgen bij een tuincentrum of een benzinestation, maar dan gaat het eigenlijk altijd om kleine netjes. Deze heb je natuurlijk in een avondje opgebrand. Stook jij regelmatig een vuurtje, dan blijf je dus bezig met haardhout kopen. Bovendien is het ook zo dat deze kleine netten vaak in verhouding heel erg duur zijn. Het is dus eigenlijk zonde om op deze manier aan je brandhout te komen. Maar wat voor andere opties heb je? Eigenlijk zijn er niet heel veel andere mogelijkheden voor haardhout kopen, er zijn immers weinig zaken die dit verkopen.

De Haardhouthandelaar

Er is echter één echte specialist op dit gebied en dat is De Haardhouthandelaar. Bij hen kun je uitstekend terecht als je haardhout kopen wilt en als je niet zit te wachten op de onvoordelige kleine hoeveelheden die je op andere plaatsen kunt kopen. Bij hen kun je altijd grotere hoeveelheden in eenmaal kopen en daarnaast profiteer je bij hen van nog meer voordelen:

  • keuze uit verschillende houtsoorten, namelijk eiken, essen of berken
  • handzame houtblokken, op maat gemaakt
  • al het hout dat zij verkopen is ovengedroogd en brandt daardoor goed
  • het is allemaal afkomstig uit verantwoorde houtkap

Als je haardhout kopen wilt, dan is dit dus een uitstekend adres om naar toe te gaan! Vooral het feit dat het al goed gedroogd is, is natuurlijk heel erg prettig. Je hoeft dus niet eerst er zelf nog voor te zorgen dat het droog genoeg raakt om goed te kunnen stoken en ook heb je geen last van het probleem dat je blokken nog vochtig zijn en daardoor niet goed branden en erg veel rook produceren. Kies je ervoor naar De Haardhouthandelaar te gaan voor haardhout kopen voor jouw houtkachel, dan weet je dus zeker dat je goede kwaliteit in huis haalt!