Geniet van een mooie houten vloer via een multiplank vloer

Het kiezen voor een vloer in een woning is niet altijd even gemakkelijk, want je hebt enorm veel opties. Je moet dus gaan wegstrepen, zodat je de keuzes kunt inperken. Je kunt bijvoorbeeld alle laminaat en PVC vloeren wegstrepen, zodat je daar in ieder geval niet meer naar hoef te kijken. Als tapijt ook geen optie is, dan kun je alle tapijt winkels links laten liggen. Maar als je bijvoorbeeld voor hout kiest, dan ben je er nog niet. Want je hebt uiteraard binnen deze categorie ook weer verschillende opties en mogelijkheden. Je kunt voor een massieve houten vloer kiezen voor die authentieke uitstraling van een houten vloer. Maar dat hoeft niet, want je kunt de hout look ook bereiken met een multiplank vloer. Dit moet je echter niet verwarren met een PVC vloer waarbij de houtuitstraling wordt gecreƫerd met behulp van fotopapier. Hoewel PVC de uitstraling van hout dus prima kan banaderen, is het niet echt hout. Dat betekent dat wanneer echt hout een criterium is, dan moet je alles wat op hout lijkt wegstrepen. Maar dit betekent niet dat je per se moet kiezen voor een massieve houten vloer. Een multiplank vloer bestaat uit een toplaag van echt hardhout op een onderlaag van multiplex. Dus wat je uiteindelijk ziet is echt hout. In principe is dit ook een vrij logische keuze, want waarom zou je een plank kopen van een x aantal centimeters dik die volledig uit echt hardhout bestaat? Je ziet immers alleen de toplaag, maar je betaalt wel gewoon de volle 100% voor de laag daar onder. Tevens is de toplaag dus niet een kopie via fotopapier van echt hout. Je loopt gewoon op een echte houten vloer. Daar waar een massieve houten vloer ook weer op een ondervloer van beton ligt, zo ligt de toplaag van een multiplank vloer op een onderlaag van multiplex. De onderlaag begint gewoon iets eerder dan wanneer je de volledige houten plank op beton zou leggen. Verder heb je het voordeel dat een multiplank vloer is te combineren met vloerverwarming. Een massieve houten vloer kan uitzetten en krimpen. Bij een multiplank vloer heb je dat probleem niet. Dat betekent dat er gebruik kan worden gemaakt van een warmtebron onder de multiplank vloer. Los van al deze voordelen is er natuurlijk ook nog het ecologische voordeel. Voor een massieve houten vloer moet er aanzienlijk meer hout worden gebruikt en dus meer bomen worden gepakt. Maar bij een multiplank vloer is de hoeveelheid hout beperkt tot een toplaag van echt hout. Aangezien de rest van de multiplank vloer uit multiplex bestaat, hoeft er dus ook minder echt hout te worden gebruikt.

Een multiplank vloer bestel je bij Trendy Floor

Mocht je op zoek zijn naar een multiplank vloer, dan kun je deze bestellen via Trendy Floor. Bij Trendy Floor kun je namelijk verschillende soorten vloeren bestellen waaronder de multiplank vloer. Tevens kun je bij Trendy Floor terecht voor:

  • Kurkvloeren
  • Bamboeparket
  • Vinylparket
  • Laminaatparket
  • Lamelparket
  • Traditioneel parket

Dus wat voor vloer je ook wilt in je woning, je kunt altijd profiteren van alle opties van Trendy Floor. Kijk dan ook snel op de website voor meer informatie over al deze verschillende soorten vloeren.

Kom langs in de showroom en bekijk de vloeren in het echt

Als je precies wilt weten hoe de vloeren eruit zien in een bepaalde ruimte, dan kun je het beste de showroom bezoeken. Hier kun je immers verschillende vloeren zien in uiteenlopende omgevingen. Op de site van trendyfloor.nl vind je de openingstijden van Trendy Floor.