Een zeer goede spreker

Als je ooit wel eens een congres of een evenement hebt georganiseerd, dan weet je dat het nog best wel lastig kan zijn om een goede spreker te krijgen. Je wilt iemand die de groep kan inspireren, maar ook die voldoende kennis heeft over een leuk en passend onderwerp. Ik organiseer zelf met enige regelmaat dit soort evenementen voor uiteenlopende soorten bedrijven. Voor het regelen van de juiste gastspreker richt ik mij altijd tot het bedrijf Quality Bookings.

  • Heldere website
  • Binnen 24 uur een offerte
  • Professioneel advies

Mijn expertise ligt zeker bij het organiseren van dit soort evenementen, maar omdat ik met veel soorten bedrijven werk is het soms lastig om echt te bepalen welke spreker nu het beste is voor een bepaald evenement, congres of bedrijf. Bij Quality Bookings hebben ze deze kennis wel in huis. Zij hebben contact met uiteenlopende soorten sprekers en weten precies welke gastspreker goed is voor welk evenement. Wanneer je met hen contact opneemt en vertelt waar je naar op zoek bent. In mijn ogen maakt of breekt een goede gastspreker een evenement of congres. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om voor een ander soort entertainment te kiezen, maar het is belangrijk dat je het zo organiseert dat iedereen het naar zijn of haar zin zal hebben en ook een inspirerende tijd heeft.

De voordelen van een goede spreker

Wanneer je een gastspreker uitnodigt voor jouw evenement, dan doe je dit natuurlijk met een reden. Een goede gastspreker zorgt ervoor dat het publiek niet alleen vermaakt wordt, maar ook dat zij nieuwe inspiratie opdoen. Zeker wanneer je het evenement organiseert vanuit je bedrijf voor de medewerkers. Op die manier kun je ervoor zorgen dat mensen weer nieuwe invalshoeken vinden en dat zij de nieuwe kennis die zij opdoen weer kunnen toepassen binnen hun werk. Een evenement kan dan ook bijvoorbeeld een bepaald probleem op de bedrijfsvloer aanpakken. Ik krijg genoeg bedrijven over de vloer die simpelweg het idee hebben om gewoon een evenement voor hun medewerkers te organiseren. Ze hebben voor de rest geen idee wat ze nu precies willen doen of wat ze ermee willen bereiken. Ik raad ze dan altijd aan om het in deze hoek te zoeken. Er is altijd wel iets dat er verbeterd kan worden op de werkvloer. Merk je als baas bijvoorbeeld dat je medewerkers aan het einde van de dag altijd zeer moe worden? Dan kan het verstandig zijn om hier aandacht aan te besteden. Bijvoorbeeld door een gastspreker uit te nodigen die meer kan vertellen over hoe je je energielevels aan het einde van de dag omhoog kunt halen. Er zijn uiteraard uiteenlopende onderwerpen te bedenken waarbinnen je op zoek kunt gaan naar een gastspreker.

Meer doen

Wist je dat een heleboel bedrijven een spreker alleen op de traditionele wijze inzetten? Maar er is zoveel meer dat je kunt doen. Net als met de onderwerpen, kan een spreker op een heleboel manieren gebruikt worden. Je hoeft hem of haar echt niet per se op een podium te zetten om een leuk resultaat te boeken. Je kunt er een tafelgesprek van maken. Of wat dacht u van een interview? Bij Quality Bookings kunnen ze je natuurlijk ook helpen met het boeken van een spreker. Ze hebben voor ieder budget een goede spreker. Je kunt uiteraard voor een bekend persoon gaan, maar dit kan soms behoorlijk in de kosten lopen. Dit hoeft helemaal niet en dat laten ze bij Quality Bookings wel zien. Neem zeker eens een kijkje in hun aanbod om te zien wat ze voor jou hebben.