Een prettig horloge aanschaffen

Ik was al langere tijd op zoek naar een degelijk horloge. Ik had al een aantal keer een poging gedaan, maar telkens kwam ik thuis met een uurwerk waar ik niet tevreden mee was. Het zijn vaak kleine dingen waar je een model op afkeurt. Vandaag wil ik een aantal zaken noemen waar ik ontevreden mee was, en wil ik melden waar ik uiteindelijk een geschikt horloge heb gevonden (BensonTrade). Hopelijk helpt dat mensen die niet helemaal weten waarom een bepaald model nou net niet helemaal bij ze past! Wat zijn mijn kleine ergernissen?

  • Een te strak polsbandje
  • Zweet onder het klokje
  • Merkbaar bij beweging
  • Een onduidelijk uurwerk

Om maar direct met de deur in huis te vallen: mijn grootste ergernis wat betreft horloges is een te strak polsbandje. Ik had recent nog een klok die er prachtig uitzag, maar totaal niet comfortabel was. Elke keer dat je naar je pols kijkt, ben je blij dat je het om hebt. Op momenten dat je gewoon aan het werk bent, merk je echter hoe frustrerend het is dat je net niet helemaal vrij kunt bewegen. Het maakt niet uit hoe vaak andere mensen tegen je zeggen dat je een mooi horloge hebt: als het niet lekker zit, breng ik het terug naar de winkel. Het is lastig om gelijk te weten of je een bandje prettig vindt. Vaak moet je even wennen aan het materiaal. In andere gevallen ben je eerst tevreden, maar merk je na een paar dagen toch dat er iets niet helemaal goed zit. Dat brengt mij bij mijn tweede punt: zweet onder het klokje. Je wilt in de zomer niet merken dat je een horloge draagt. Wanneer het warm wordt, moet het flexibel genoeg zijn om mee te bewegen met de huid. Je gaat natuurlijk altijd wat zweten, maar je arm hoort ’s avonds niet helemaal vochtig te zijn!

Horloge afknappers: te veel beweging en niet leesbaar

Waar knap ik nog meer op af? Te veel beweging op mijn arm. Een horloge moet goed aansluiten op de huid; niet als een jojo op en neer bewegen. Als ik met mijn armen omhoog zit, wil ik dat de band goed aansluit en dat de klok niet helemaal naar beneden zakt. Tegelijkertijd wil ik mijn polsen kunnen draaien als ik mijn armen naar beneden hang. Een klokje dat te veel beweegt, moet bijgesteld worden. Tot slot moet het uurwerk goed leesbaar zijn. De achtergrond hoeft niet verlicht te zijn, maar ik wil op elk moment kunnen zien hoe laat het is. Waarom draag ik anders een horloge? Sommige uurwerken doen dat met wijzers die licht geven. Dat vind ik zelf een elegante oplossing. Nu jullie weten wat mijn ergernissen zijn, willen jullie natuurlijk ook weten waar ik dan wel een goed horloge koop. Dat zal ik je vertellen: bij BensonTrade. Op hun site, https://bensontrade.nl/horloges, vind je een compleet aanbod heren- en dameshorloges. De horloges vallen in verschillende prijsklassen, zodat er voor iedereen iets bij zit. Klik snel op de link en bekijk het volledige assortiment!

Ga samen op zoek

Wil je een horloge kopen voor een vriend, collega of partner? Maak dan niet te veel eigen beslissingen. Neem hem of haar mee naar de winkel en houdt een aantal opties voor. De ontvanger kan dan zelf bepalen welk exemplaar het meest geschikt is. Een horloge kan best duur zijn, dus het is verstandig om wat extra voorwerk te doen. Zo weet je zeker dat je altijd een leuk presentje geeft!