Een goede stofarme werkruimte

Steeds meer bedrijven hebben een groeiende behoefte aan een goede stofarme werkruimte. Het kan namelijk aan veel productieprocessen schade toebrengen wanneer u veel stof op het werk heeft rond dwarrelen. Vaak is het dan ook zo dat een ruimte geheel stofvrij moet zijn, maar hoe krijgt u dat voor elkaar? Met de stofarme werkruimte van ClimaTech BV weet u zeker dat uw stofarme werkruimte aan alle eisen voldoet. Een andere benaming voor deze stofvrije werkruimte is een cleanroom. Zoals de naam al zegt gaat het dus om een volledig schone ruimte waar geen enkel stofdeeltje in kan komen. Om dit te bereiken moet u wel aan enkele voorwaarden voldoen. Bij veel industriële toepassingen is hygiëne van groot belang. Waar u ook mee bezig bent, het mag niet zo zijn dat monstertjes en andere proefjes minder nauwkeurig worden omdat er veel stof in de producten komt. In de meeste gevallen kan zo’n test of proef dan helemaal overnieuw worden uitgevoerd. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten, omdat er veel geld in deze processen omgaat. Met een stofarme werkruimte kunt u dit tegengaan en kunt u met een gerust hart aan de slag. Een goede stofarme werkruimte moet u nooit laten bouwen door mensen die daar niet voor opgeleid zijn. Een stofarme werkruimte opzetten vergt veel kennis en het is dan ook belangrijk dat u ClimaTech BV inschakelt om het werk voor u te doen. U bent dan verzekerd van een zeer hoge kwaliteit en een stofarme werkruimte die lang mee zal gaan. Bij ClimaTech BV krijgt u veel voordelen:

  • De best mogelijke stofvrije werkruimte
  • Installatie die voldoet aan hoge eisen
  • Persoonlijk contact bij vragen

Met een goede stofarme werkruimte komt u ver in het bedrijfsleven en kunt u uw industriële processen veel makkelijker en sneller uitvoeren. Bij ClimaTech BV weten alle medewerkers precies hoe belangrijk het is dat een ruimte volledig stofvrij kan worden gemaakt. Zij zullen er dan ook alles aan doen om dit voor u te realiseren. Het is verstandig om van te voren even contact op te nemen wanneer u graag een stofvrije werkruimte wilt laten bouwen. U kunt dan meteen de maten van de ruimte voorleggen en vragen naar de kosten. Met deze duidelijke antwoorden op uw vragen weet u zeker waar u staat en is het geen enkel probleem meer om alles goed voor elkaar te krijgen.

Een stofarme werkruimte in verschillende sectoren

Natuurlijk is het niet zo dat bij elk industrieel proces dezelfde eisen gesteld worden aan de stofvrije werkruimte. Het kan zijn dat sommige sectoren minder streng zijn en andere juist een veel betere stofarme werkruimte moeten hebben. Bij ClimaTech BV wordt er dan ook altijd eerst een goede analyse gemaakt die u meteen vertelt aan welke eisen uw stofarme werkruimte moet voldoen. Deze analyse wordt door een vakkundig team gemaakt en u kunt er dus zeker van zijn dat de bevindingen van deze analisten kloppen. Een goede cleanroom kan volledig gebruiksklaar worden opgeleverd. U hoeft dan als het ware alleen de sleutel nog maar om te draaien en u heeft meteen toegang tot de ideale stofarme werkruimte. Dit is voor elk bedrijf wel zo handig natuurlijk. Hierdoor verliest u weinig tijd en kunt u zonder problemen verder gaan waar u mee bezig was, maar dan in een goede stofarme werkruimte. Een goede cleanroom die voldoet aan de hoogste eisen is niet alleen noodzakelijk voor veel verschillende processen, maar het werk dat u moet doen gaat ook veel sneller en beter in een volledig stofarme werkruimte. U zult zelf snel de verschillen merken en dan wilt u zeker niet meer terug naar de oude situatie. Voor een stofarme werkruimte worden natuurlijk niet alleen de wanden en de vloeren aangepast. Elk oppervlak, inclusief de oppervlakken waar op gewerkt moet worden, zijn volledig stofarm. Hierdoor is elk onderdeel van de ruimte volgens de nieuwste regels neergezet en kan er nergens in de ruimte meer stof ontstaan. Deze werkwijze is heel handig wanneer er veel moet gebeuren. Uiteraard kunt u ook een steentje bijdragen door voor een optimale werkomgeving te zorgen. De instrumenten waar u mee werkt moeten namelijk ook stofvrij zijn, anders heeft het weinig zin om een volledige cleanroom aan te laten leggen. Ook is het belangrijk dat u goed let op de kleding die u draagt. Vaak is het zo dat werknemers een speciaal pak aan moeten trekken waardoor er geen extra stof van buiten in de ruimte kan komen. Alleen op deze manier is uw proces op de best mogelijke manier beschermd tegen vervelend stof. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Wacht dan niet te lang met het opnemen van contact. U kunt meteen aan de slag met het voorleggen van uw plannen, zodat de nieuwe stofarme werkruimte zo snel mogelijk aangelegd kan worden.

Deskundig advies waar nodig

Wanneer u voor de eerste keer met een cleanroom gaat werken kan het natuurlijk best lastig zijn om aan alles te denken. Neem bijvoorbeeld het dragen van de juiste kleding. Over alle zaken kan ClimaTech BV u adviseren. U kunt dus rekenen op een goed totaalplaatje dat u ergens anders niet zult krijgen. Voor veel mensen is dit een echte uitkomst. U bent dan binnen korte tijd helemaal op de hoogte en kunt goed aan het werk in de nieuwe stofarme werkruimte. Bel dus snel of kom langs voor een afspraak.