Een cursus online marketing: zo wordt je klaargestoomd voor een goedlopende webshop

Heb jij ook een webshop die nieuw leven ingeblazen moet worden? Dan heb ik een goede tip. Ik had me er helemaal bij neergelegd dat ik van carrière moest switchen. Zo runde ik al een aantal een goed lopende online bedrijf in hangmatten. Ik importeerde ze vanuit Thailand en bood ze aan voor de internationale markt, maar voornamelijk de Europese markt. De eerste jaren liep mijn bedrijf als een trein. Ik verkocht wekelijks enorme hoeveelheden hangmatten, maar dit aantal liep de afgelopen jaren drastisch terug. Ik had geen idee waar het aan lag. Ik had eerst namelijk een fysieke winkel op het Spui in Amsterdam, maar was daarnaast een online webshop begonnen, omdat wat betreft opslag een strategische keuze was. Ook bleek het allemaal soepel te verlopen, want in het begin verkocht ik vrij veel. Op een gegeven moment was het zelfs meer dan de verkoop in de fysieke winkel. Ik dacht dat ik een verstandige keuze had gemaakt, maar na een verloop van tijd liep de verkoop dus af. Nu was ik me ervan bewust dat de ontwikkelingen bijna niet bij te houden zijn op het gebied van online verkoop. Zo kwam een vriendin met het idee om samen met haar te beginnen met een cursus online marketing. Zij is manager van een online Pr-bureau  en het aantal aanvragen liep de afgelopen jaren ook bij haar af. Ze had op de website van Saxion een aantal cursussen gezien die haar wel aanspraken. Nu was zij al meer gevorderd op het gebied van marketing dan ik. Het is daarom fijn dat Saxion een cursus online marketing aanbiedt voor verschillende niveaus. Zo is er eentje die speciaal geschikt is voor beginners en een cursus online marketing voor de geavanceerde webshop eigenaars onder ons. De cursus online marketing voor beginners is opgebouwd uit vier blokken van elk 3 weken. Elke derde week moet je een rapportage schrijven die toegespitst is op je eigen webshop of website. Dit vond ik persoonlijk een enorm pluspunt. Je leerde tijdens de cursus online marketing concrete tools meteen in de praktijk om te zetten. Je leert dus niet alleen theorie, maar weet deze zo direct mogelijk te implementeren. Op deze manier is de investering dus nooit voor niets geweest. Ook loop je niet het risico dat je na de cursus online marketing gevolgd te hebben er uiteindelijk niets mee te doen.

Cursus online marketing via Saxion hogeschool

Indien je dus al op de hoogte bent van de basisprincipes van online marketing bieden ze ook een cursus online marketing aan voor de gevorderden. Dit was van toepassing op een vriendin van mij. Ook zij heeft een enorme goede ervaring gehad bij Saxion. Ze was op zoek naar verdieping, want ze wist al hoe ze haar website kon optimaliseren om hoger te komen in de ranking van google. Zij specialiseerde zich meer in Google Analytics en ontving ook een Google Adwords certificaat. Zo werden een aantal andere onderwerpen behandeld zoals:

  • Google shopping
  • Digitale analyses
  • Navigeren door conversie rapporten

Op deze manier krijg je inzicht in hoe alle platformen van google werken. Hierdoor krijg je een goed idee wat de beste strategie is voor je eigen bedrijf. Wat voor de een werkt, werkt niet per definitie ook voor de ander. Deze persoonlijke benadering binnen de opleiding komt ook aanbod. Met name in de cursus online marketing voor beginners. De cursus online marketing voor gevorderden levert concreet een certificaat op voor Google Adwords.

Contact

Mocht je meer informatie willen over de mogelijkheden voor het volgen van een cursus online marketing bij Saxion.nl bel dan met 088 019 3700.s