Draadloos camerasysteem van de toekomst

Een draadloos camerasysteem: veel bedrijven willen het, maar slechts een aantal gebruiken het daadwerkelijk. Dat heeft te maken met stabiliteit. Videobeelden verzenden over een draadloze verbinding is nou eenmaal niet altijd even praktisch. Nu is er de oplossing, Bascom® POWER-technologie! Dit draadloos camerasysteem werkt op een zeer specifieke manier:

  • Verbinding met het elektriciteitsnetwerk
  • Verbinding met de recorder
  • Aansluiten monitor

Alles draait om een nieuwe manier van connectiviteit. Bij een normaal wifi-netwerk zendt een modem een signaal uit, dat wordt opgevangen door alle apparaten binnen het netwerk. Datzelfde kan ook andersom: een apparaat kan een wifi-signaal uitzenden, dat door het modem of een recorder wordt opgevangen. Dat laatste gebeurt bij een draadloos camerasysteem uit het verleden. De stabiliteit van deze verbinding is echter beperkt. Daardoor ontstaan gaten in de beelden, die niet meer op te vullen zijn. Bij een draadloos camerasysteem is het van belang dat je altijd kunt controleren wat er gebeurd is, daarom maken veel mensen nog geen gebruik van dit soort beelden. Bascom heeft een nieuwe techniek ontwikkeld, waarbij data wordt verzonden over het elektriciteitsnetwerk. Dit idee bestaat al langer, maar wordt nu toegepast op een draadloos camerasysteem. Het werkt als volgt: je stopt de kabel van je camera in het stopcontact. Vervolgens loopt door die kabel niet alleen elektriciteit, maar ook een internetverbinding. Vervolgens doe je hetzelfde met je recorder; je sluit deze aan op een plek die jou uitkomt. Er loopt nu een connectie tussen beide apparaten. Dat betekent dat je beelden worden opgeslagen op de recorder, zonder dat je een direct verbinding hebt tussen je camera en dat apparaat. Een nieuwe manier van gegevensdelen, die een stuk stabieler is dan eerst! Ben jij op zoek naar een draadloos camerasysteem? Dan weet je dus bij welke aanbieder je moet zijn. Wil je het systeem eens bekijken, of ben je benieuwd naar de specificaties? Surf dan naar bewakingscamera.nl. Daar vind je diverse systemen in uiteenlopende configuraties.

Draadloos camerasysteem bekijken

Er zijn verschillende manieren waarop mensen een draadloos camerasysteem gebruiken. Vaak laten ze de camera’s continu draaien en worden de opnames alleen bekeken als daar aanleiding toe is. Sommigen vinden het echter leuk om de omgeving van het huis voortdurend in de gaten te houden. Met het bovenstaande systeem is dat prima mogelijk. De handige recorder doet namelijk niet alleen dienst als opslagapparaat, maar je kunt er ook een HDMI-kabel op aansluiten. Deze kabel maak je vast aan een tv of monitor en je ziet vervolgens precies wat de camera ook ziet. Handig als je kinderen in de tuin aan het spelen zijn, of als je geritsel hoort in de struiken en toch even wil kijken wat er te zien is. Met een draadloos camerasysteem ben je altijd voorbereid en houd je alles zorgvuldig in de gaten. Voor de mogelijkheden van een bepaald systeem kijk je op bovenstaande site. Ook zie je dan welke pakketten je kunt aanschaffen. Een pakket bevat standaard een recorder, een camera en voldoende kabels. Je hoeft dus geen extra artikelen aan te schaffen!

Een camera of een dome

We kennen de traditionele beveiligingscamera uit de films. Deze is gemonteerd op een vast platform en de lens staat stationair, of kan bewegen. Tegenwoordig is ook een nieuwe versie op de markt, de zogenoemde ‘dome’. Deze monteer je aan het plafond en dan krijg je een compleet beeld van alles wat er op die positie gebeurt. Een dome is handig wanneer je een bepaalde plek in de gaten wilt houden, maar dat niet te veel mag opvallen. Een dome werk je eenvoudig weg in het plafond, zodat niemand daar oog naar heeft.

Lees meer…